3.794 alumnes comencen el curs escolar 2019-2020 als centres educatius de Calafell

Ensenyament augmenta el nombre de línies, però no en fa prou per atendre les reclamacions

La pavimentació del pàrquing de l'escola del Castell, novetat del curs. (Cedida)

Un total de 3.794 alumnes comencen aquest 12 de setembre el curs escolar 2019-2020 als centres educatius de Calafell. Són 174 més que el curs passat, quan van començar les classes 3.620 alumnes. La xifra és encara provisional i pot variar en els propers dies, segurament a l’alça. I anirà canviant al llarg de tot el curs, atés el perfil demogràfic del municipi, amb un important volum de població flotant.

Per pal·liar l’increment de matrícula, així com el fenomen de la matrícula viva, Ensenyament ha augmentat enguany el nombre de línies als centres docents del municipi. Però no n’ha fet prou per atendre les insistents reclamacions de la comunitat educativa i de l’Ajuntament. Això mantindrà els grups amb unes ràtios d’alumnes molt altes i els centres, al límit de la seva capacitat.

Millores fetes a l’estiu

L’estiu s’ha aprofitat per fer diverses millores als centres educatius. Per exemple, a l’escola Vilamar s’ha pavimentat el pati per anivellar el terreny, i a l’escola Santa Creu, s’ha fet una gran actuació de manteniment de pintura i instal·lacions. A l’Institut La Talaia s’han fet treballs de pintura a les aules i els passadissos. I al Camí de Mar, manteniment de lavabos, pintura, enrajolat… A més s’ha fet una neteja a fons d’herbes a tots els centres.

L’obra principal és, però, la pavimentació de l’aparcament de l’escola del Castell. És una actuació, amb un cost d’uns 200.000 euros, sorgida dels pressupostos participatius de l’Ajuntament referits a 2018. Era també una antiga reivindicació de la comunitat educativa, perquè l’anterior aparcament de terra, per molts reparacions que s’hi fessin, presentava sempre molts desperfectes.