Trobada sense acord entre el Conseller de Territori i els representants del Pacte Penedès-Marítim

Ni c-32 gratuïta pels veïns de les comarques ni reducció de les tarifes de mobilitat. Segons el conseller Calvet, "caldrà esperar a l'implementació del Sistema de la Vinyeta i de la T-Mobilitat"

Imatge del Conseller Damià Calvet amb les presidentes del Consell Comarcal del Garraf i del Baix Penedès. ACN

En una trobada que venia posposada des del 20 de febrer, el Conseller de Territori i Sostenibilitat, Damià Calvet, es va reunir el dijous 14 de març, al Vendrell, amb els alcaldes i alcaldesses que formen el Pacte Penedès-Marítim i que engloba els municipis de les comarques del Penedès-Garraf.

El pacte creat a principis d’aquest any és el fruit de la unió dels Consells Comarcals del Garraf i del Penedès per reclamar a la Generalitat el greuges comparatius que pateixen aquestes comarques en comparació amb altres de més properes. Entre els punts claus d’aquest pacte, els representants de la plataforma han exposat al conseller el reclam per a una nova tarifació en mobilitat o la gratuïtat dels peatges pels habitants de les comarques i que són els principals damnificats per l’alt cost de les barreres de la C-32.

El Conseller Calvet ha refusat ambdues propostes i ha emplaçat als representants del pacte a esperar que entrin en funcionament el Sistema de la Vinyeta i la targeta T-Mobilitat. Pel que fa a l’aplicació d’ambdues mesures, des de la Generalitat asseguren no tenir encara un calendari fixat per implantar el nou sistema de la vinyeta, malgrat que en un primer moment es va dir que entraria en funcionament l’1 de gener de 2019. En relació a la T-Mobilitat, Calvet ha anunciat que està previst que entri en funcionament l’1 de gener de 2021.

L’alcaldessa de Vilanova i la Geltrú, Neus Lloveras, ha assegurat que “el conseller Damià Calvet té una visió totalment errònia si considera que la c-31 és una via alternativa i gratuïta a la c-32”. Lloveras, que assenyala que “la c-31 és una carretera altament perillosa pel gran nombre de vehicles que per ella hi circulen”, lamenta que “fins que no succeeixi alguna desgràcia no es treballarà en aquesta qüestió”. Així mateix, l’alcaldessa ha reclamat a Territori que estudiï urgentment l’aplicació de descomptes als residents de les comarques del Penedès-Garraf.