Si es pot el Vendrell proposa ajuts per rehabilitar les llars de la gent gran

Es tracta d'un programa específic per tal de milllorar la qualitat de vida de la gent gran

Al ple que se celebrarà aquesta tarda al Vendrell., el grup municipal Sí se puede/Si es pot el Vendrell, farà una proposta d’aprovació del programa d’arranjament d’habitatges de l’Ajuntament del Vendrell per a gent gran i persones amb mobilitat reduïda.

Segons dades de IDESCAT d’aquí el 2026 la població més gran de 65 anys a Catalunya incrementarà en unes 400.000 persones més. És per aquest motiu que el grup municipal creu que han de començar a treballar per adequar les necessitats d’aquesta població en un futur.

Dins la proposta i com a primeres actuacions es proposa subvencions per a l’adequació i rehabilitació de les llars i concretament proposen ajuts per rehabilitar les instal·lacions com canviar banyeres per dutxes més accessibles i segures per a l’ús quotidià i que suposaria una millora en la seguretat i prevenció d’accidents domèstics que en moltes ocasions suposen una sinistralitat que acaba derivant en intervencions quirúrgiques per traumatismes.

Segons indiquen des del grup municipal “aquesta mesura és l’inici de la implementació del nostre pla estratègic per dignificar i donar l’espai que es mereixen les nostres persones grans. Pròximament també proposarem la creació d’espais per donar-los veu en les institucions públiques.”

Altres propostes per a la gent gran i persones amb mobilitat reduïda

Si es pot el Vendrell també vol acordar la modificació de crèdits de l´excedent de la partida d’ajuts al IBI per a finançar aquestes subvencions, establir una taula de treball conjunta amb tots els grups municipals per tal d’establir les bases reguladores d’aquests ajuts i estudiar la viabilitat de nous plans d´ocupació per a la realització de les taques de conservació i rehabilitació de les llars que compleixin els requisits que s´estableixin en les bases reguladores dels ajuts.