L’Ajuntament de la Bisbal incorporarà el sistema de vídeoacta als Plens municipals

El sistema integra el vídeo i els documents electrònics signats digitalment i permetrà tenir les actes al moment

L’Ajuntament de la Bisbal del Penedès ha aprovat, en la Junta de Govern del 3 de gener de 2019, contractar el servei i la compra del sistema de vídeoacta amb l’empresa VitelSA a través de la central de compres de l’Associació Catalana de Municipis (ACM). La vídeoacta és un sistema de gestió d’actes municipals que permet l’elaboració de les actes dels Plens municipals, de manera immediata, integrant el vídeo i els documents electrònics signats digitalment. Així, combina la gravació en vídeo dels Plens amb el document electrònic que conté l’ordre del dia del Ple i que està signat electrònicament, per la secretària municipal, amb la finalitat de donar fe legal de l’acta.

Així, en el moment que el sistema de vídeoacta estigui instal·lat, la gravació serà signada electrònicament per la secretària, juntament amb l’ordre del dia i el resultat de les votacions de cada proposta, i aquesta serà l’acta que es portarà a aprovació, amb la qual cosa ja no caldrà que un treballador resumeixi les intervencions sinó que el Ple estarà, al complet, dins l’acta amb totes les intervencions. A més, aquest sistema facilitarà tenir les actes al moment i amb l’exactitud de totes les intervencions.

L’import de la compra ascendeix a 10.796,37€ (IVA inclòs), amb càrrec al pressupost del 2018 (on hi ha la partida corresponent) i inclou:

-El software de gravació, gestió i signatura digital

-Equip de control

-Sistema de vídeo per a la sala de Plens

-Sistema d’àudio per a la sala de Plens

-Instal·lació i servei de formació per a la posada en funcionament de la vídeoacta.