Joan Ignasi López investit alcalde de Sant Jaume dels Domenys

És un dels tres alcaldes de la comarca del Baix Penedès que és d'Esquerra Republicana de Catalunya

Imatge del nou consistori de l'ajuntament de Sant Jaume dels Domenys. Foto: Cedida

Joan Ignasi López ha estat investit alcalde de Sant Jaume dels Domenys el dissabte dia 15 de juny en el Ple de constitució de l’Ajuntament pel mandat 2019-2023, fruit del resultat electoral dels comicis celebrats el passat 26 de maig.

Amb la presència de força públic, López va ser escollit alcalde amb sis vots, 3 d’ERC i 3 més d’Endavant Sant Jaume, després que aquests dos partits signessin un pacte de govern el passat dimarts.

L’altra candidatura que es presentava era la de Magí Pallarès, per Convergents, que amb quatre vots ha quedat a l’oposició amb 4 regidors. Manel Cuenca del PSC no va rebre cap vot, ja que va confirmar que no presentava la seva candidatura. En la votació es va comptabilitzar un vot en blanc.

L’acte va començar amb la constitució de la mesa d’edat, ocupada per Marc Palau, el regidor més jove i el més gran, Albert Carreras com a president de mesa juntament amb la secretària de l’Ajuntament. Tot seguit, els 11 regidors van prometre o jurar el càrrec després de comprovar-se les credencials de cadascun d’ells.

El nou plenari queda constituït per l’alcalde, Joan Ignasi López, Marta Ventura i Xavier Urgell, d’ERC, Marc Palau, Dolors Miquel i Josep Maria Rubio per Endavant Sant Jaume i a l’oposició, Magí Pallarès, Josepa Roig, Julian Prieto i Albert Carreras per Convergents i Manel Cuenca pel PSC.

Un cop investit com a alcalde, Joan Ignasi López va prometre el càrrec. Tot seguit la secretària va donar compte de l’inventari de béns de l’Ajuntament i de les existències a la caixa en data de 15 de juny. Un cop fet aquest formalisme, el nou alcalde va donar la paraula als caps de llista dels altres partits. Finalment, el nou alcalde va dirigir unes paraules a tots els assistents, recordant que l’alcaldia serà compartida amb Endavant Sant Jaume. L’acte es va acabar a dos quarts d’1 del migdia.