El pressupost municipal de Calafell de l’any que ve serà de 46,72 milions d’euros

Passen pel ple les línies mestres dels comptes de 2020, amb menys ingressos i despeses

Imatge de l'ajuntament de Calafell. Foto: Cedida

L’Ajuntament de Calafell tindrà l’any vinent un pressupost d’aproximadament 46,72 milions d’euros. D’aquest total, 4,13 milions en inversions seran per al capítol d’inversions. Aquestes xifres es preveuen en les línies mestres del proper pressupost, que s’han d’aprovar anteriorment a la seva elaboració i donar-se’n compte en el ple, com s’ha fet en la sessió ordinària del passat 17 d’octubre, d’acord amb la Llei d’Estabilitat Pressupostària.

No són les xifres definitives, a l’euro, però sí que han de representar amb força aproximació per on aniran els trets en els comptes municipals de 2020. De cara a l’any vinent, els ingressos de l’Ajuntament seran un 8,51% inferiors als d’enguany. I les despeses baixaran un 2,84%. Aquestes xifres arriben després d’un exercici, el present, amb un esforç inversor molt alt, que ara torna a les xifres habituals en els darrers anys. Entre altres raons, hi ha menys ingressos perquè hi haurà menys crèdits.

Les línies mestres del proper pressupost indiquen que a 31 de desembre de 2019, l’Ajuntament tindrà un deute viu per import de 29,6 milions d’euros. Aquesta xifra representa un 69% en la ràtio entre deute viu i ingressos corrents.