Dos regidors de Calafell declaren al jutjat del Vendrell pel cas de soroll al carrer Monturiol

El cas es remunta l'any 2006 quan una veïna del Carrer Monturiol va demandar l'ajuntament pel soroll i les molèsties que tenia a casa seva

Aquest matí han declarat com a investigats els regidors Josep Parera (UAM) i Rafel Solé (PDeCAT Calafell). El cas es remunta l’any 2006 quan una veïna que vivia al carrer Monturiol de Calafell va demandar l’ajuntament a causa dels sorolls i les molèsties que vivia a casa seva.

En aquell moment, el tribunal contenciòs administratiu i el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya van donar la raó a la dona i va instar l’ajuntament a prendre les mesures necessàries per tal d’evitar aquella situació.

Tal com va indicar el Diari de Tarragona fa un mes, el fiscal de Medi Ambient de Tarragona ja va indicar l’any passat que denunciaria l’ajuntament  ja que considerava que no s’havia fet res per solucionar la situació. Es va anunciar que es citaria a declarar com a investigats als regidors de Medi Ambient des de l’any 2007, l’antic regidor de Medi Ambient Josep Parera i actual regidor del consistori i el que va ser responsable de Serveis Urbanístics des de l’any 2011 al 2015, Rafel Solé.

Així mateix, aquest matí, tots dos regidors han comparegut davant el jutge per tal d’explicar totes les accions que es van dur a terme des de l’any 2007. Per la seva banda, Rafel Solé ha anat acompanyat de la seva advocada, així com de diferents membres del PDeCAT Calafell. Després de la compareixença, Rafel Solé ha explicat a La Ciutat del Baix Penedès que “he explicat tot al jutge, tot i que no era la meva regidoria. He indicat totes les accions que es van fer des de l’any 2011 fins al 2015, com fer inspeccions de totes les activitats i que posessin limitadors de soroll, així mateix, l’ajuntament es va gastar una gran quantitat de diners en fer controls sonomètrics a diferents hores del dia, es va aprovar un mapa acústic per tal d’ajudar en aquest tema.” També ha indicat que “l’ajuntament ha pres moltes mesures i que espera que s’arxivi el cas, i no m’he negat a contestar cap pregunta”.

Josep Parera d’UAM, que va ser regidor de Medi Ambient de l’any 2007 al 2009 i que forma des del 2015 part de l’actual consistori, ha anat acompanyat del seu advocat i ha explicat al jutge que “l’ajuntament, tant l’antic com l’actual han pres totes les mesures necessàries, crec que això ja està solventat  i que el carrer Monturiol ha millorat molt”.

L’advocat del Sr. Parera, Josep Miquel Molero, ha explicat que el que ha fet el jutjat és requerir i requerirà a l’ajuntament tot el que ha fet, i que és un requeriment normal conforme tot es fa d’acord a la llei. També ha indicat que el consistori ha prés totes les mesures que estaven a l’abast, i que, fins i tot, ha s’ha anat més enllà de la legalitat per tal de solucionar el problema que va haver l’any 2006.

La demandant

La senyora que l’any 2006 va demandar l’ajuntament per soroll i les molèsties que vivia a casa seva, va declarar ahir davant el jutge en qualitat de testimoni, ja que forma part del procediment, i no perque hagi tornat a demandar.

Segons ha pogut saber aquest diari, la senyora va declarar que des de l’any 2007 ja no viu a Calafell.

Encara continua obert el contenciós, però respecte al procediment penal que va iniciar la fiscalia per un possible delicte mediamebiental, tant Parera com Solè són investigats. Tal com ha explicat l’advocat del Sr. Parera, el jutge ara pot fer dues coses, que tiri endavant perque pugui creure que hi ha delicte, o que arixi el cas, ja que considera que no hi ha delicte.

El cas, ara, està en mans del jutge, i s’haurà d’esperar a veure què dictamina.