Benedicto abandona ERC sense donar més explicacions

El regidor no adscrit del consistori calafellenc es queda sol davant "l'enrenou mediàtic" produït per les seves declaracions

Jesús Benedicto, regidor no adscrit de l’Ajuntament de Calafell, torna a sorprendre als mitjans de comunicació abandonant la formació d’ERC sense donar cap tipus de declaracions al respecte, cosa que fa sospitar que les seves pretensions polítiques per a les pròximes eleccions municipals, s’hagin vist truncades després de les últimes declaracions que el mateix Benedicto va realitzar en diferents mitjans.

Coherència versus Benedicto

La veritat de tot això, ho podem esbrinar pels rastres de molles de pa que ha anat deixant l’actual regidor no adscrit, un bagatge polític que no ha deixat de sorprendre al llarg de tota aquesta legislatura que està a punt de finalitzar. Començava el seu camí a través d’aquest mandat de la mà de Ciutadans com a segon de la llista i company polític de José Manuel Tejedor, abandonant poc temps després la formació taronja per quedar-se com a regidor no adscrit al consistori. Independentment de les motivacions que van moure a Benedicto a realitzar aquest brusc moviment, la veritat és que aquest regidor, que fins fa uns dies es declarava independentista i republicà, va utilitzar els vots que va aconseguir Ciutadans a les eleccions per continuar al consistori. Aquest fet sembla que a Benedicto no l’afecta en absolut.

L’intent fallit per aconseguir un mateix resultat

Ara les molles de pa ens porten cap a ERC, formació política que en l’actualitat compta amb dos regidors a l’ajuntament de Calafell. Després d’afiliar-se a Esquerra Republicana per tenir “caràcter republicà”, i aconseguir posicionar-se dins de l’estament del partit incorporant-se a la comissió d’energia, Benedicto va tornar a sorprendre a propis i estranys al posar-se a disposició del partit per ser ell qui liderés ERC a Calafell i on va atacar durament a Ciutadans acusant-los d’actuar com una “secta”, utilitzant a diferents mitjans de comunicació per difondre les seves intencions polítiques i crítiques. Pel que sembla, l’efecte de tota aquesta actuació no va obtenir el resultat esperat i Benedicto va marxar d’ERC igual que va venir, sense pena ni glòria. Segons declaracions del portaveu d’ERC a Calafell, Jacob Balaguer, va comentar que: “« ni ens va dir que s’afiliava ni que se n’anava. No ha donat temps a res. Els hem vist passar de forma ràpida ».”