L’inici de l’activitat esportiva al pavelló Joan Ortoll s’ha de posposar un mes

S’han buscat alternatives per a la pretemporada d’hoquei i patinatge i per al Festival Rockabilly, que també queda afectat

Imatge del pavelló Joan Ortoll. Foto: Aj. Calafell
Anuncia aquí la teva empresa – La Ciutat – 728×120

Les complicacions tècniques que estan vivint les obres de remodelació del pavelló poliesportiu Joan Ortoll de Calafell han obligat a posposar un mes l’ús de la pista principal, que es preveia obrir aquest divendres, 16 d’agost, encara que els treballs continuaven a la resta del recinte. Això afecta l’inici de la pretemporada del Club Patí Calafell i el Festival Rockabilly, que se celebrarà del 4 al 8 de setembre. S’han buscat i trobar emplaçaments alternatius per a aquestes activitats.

L’Ajuntament ha intentat apurar per complir la data de reinici de l’activitat esportiva, encara que les obres continuessin al recinte, per evitar nous trasbalsos al Patí Calafell, que la temporada passada, justament per les obres, ja ha haver de jugar fora del municipi. “Són unes obres molt complexes, que s’han trobat amb un munt d’imprevistos i que acumulen retard. Hem forçat la màquina per no perjudicar ningú, però hi ha temes tècnics i de seguretat de l’obra que ho fan impossible”, explica l’alcalde, Ramon Ferré.

Els equips d’hoquei del Patí Calafell faran els entrenaments i partits de pretemporada al Club d’Esports Vendrell, on ja van jugar la temporada passada. També s’usarà la pista de l’Institut Camí de Mar de Calafell. Serà des d’aquest mateix divendres.

Pel que fa al Festival Rockabilly, s’ha arribat a un acord amb els organitzadors per traslladar l’esdeveniment al Mercat Vell de Calafell. Es tracta d’un recinte cobert, tal com vol l’organització del Festival, té un aforament ampli i recentment s’hi han fet millores de comoditat i acústica.

L’Ajuntament vol agrair l’alcalde del Vendrell, Kenneth Martínez, la gestió realitzada urgentment davant del Club d’Esports d’aquesta localitat. I també agraeix la comprensió de totes les parts afectades davant els problemes amb les obres.

4,26 milions d’euros d’inversió

Les obres de remodelació del pavelló Joan Ortoll, que inclouen la millora de l’annex teatre municipal Joan Colet, tenen un cost de 4,26 milions d’euros. És la inversió en equipaments públics que s’ha fet mai a Calafell. És una reforma integral que posa al dia uns recintes que havien quedat obsolets i presentaven importants mancances. Fins i tot s’han hagut de solventar problemàtiques d’entitat, com la retirada d’una coberta de fibrociment (uralita) o l’aïllament acústic del teatre. O suprimir les barreres arquitectòniques existents.

A més, s’està ampliant el recinte amb una altra pista, per tal d’atendre la important demanda d’hores d’entrenament i competició, tant d’hoquei com de patinatge artístic. I a més, el projecte s’ha plantejat per aconseguir un important estalvi energètic, ja que el pavelló i el teatre eren els edificis municipals que més electricitat consumien. No es tracta només d’instal·lar llums de baix consum, sinó que en el cas del pavelló es remodela el sostre i les façanes per potenciar l’entrada de llum natural.