L’Arboç serà punt d’arribada de la tercera etapa de la Volta Ciclista al Penedès

De moment 112 ciclistes participaran en aquesta cursa de 4 etapes entre el 26 i 28 de juliol

Imatge de recurs. (Cedida)

L’Arboç serà la meta de finalització de la tercera etapa de la Volta Ciclista al Penedès Junior el dissabte 27 de juliol. El punt d’arribada dels ciclistes serà a la plaça de la Badalota venint per l’Avinguda Jacint Verdaguer entre les 19:55h i les 20:05h. 

De moment s’han inscrit 112 ciclistes, distribuïts en 16 equips formats per 7 corredors. La cursa durarà tres dies i consta de 4 etapes, amb un recorregut que passarà per diferents municipis penedesencs. 

Pel que fa al recorregut de la cursa, la primera etapa, que tindrà lloc divendres 26, s’iniciarà a 2/4 de 6 amb un recorregut de 95 quilòmetres entre Llorenç del Penedès i Albinyana, amb una hora d’arribada prevista pels volts de les 8 del vespre i passant per nuclis del Baix Penedès i l’Alt Camp, com Sant Jaume dels Domenys o Rodonyà.

La jornada de dissabte estarà conformada per dos etapes: una contrarellotge per equips pel matí i una etapa de 85 quilòmetres entre Sant Sadurní i l’Arboç, a partir de 2/4 de 6 de la tarda. En el cas de la contrarellotge, els equips participants lluitaran per marcar el millor crono en un circuit de 17 quilòmetres pels carrers de Sant Sadurní.

L’etapa del matí, que arrencarà a les 10 del matí, serà especial per a aquells seguidors més nostàlgics, ja que l’organització ha decidit recuperar el circuit que es va fer servir en els Jocs Olímpics del 1992.

Diumenge es tancarà la cursa amb la darrera etapa, amb sortida a Vilafranca i arribada al Castell de Subirats. Una quarta i última etapa, de 120 km, que s’engegarà també a les 10 del matí i cobrirà el circuit més llarg dels 3 dies.

Des de l’Ajuntament de l’Arboç es recolza aquesta iniciativa i es valora l’aposta clara i decidida del Club Ciclista Catalunya-Barcelona pel foment de l’esport de base i que es doni l’oportunitat als joves esportistes de competir i d’omplir de futur el ciclisme català. Des del consistori es destaca que són aquest tipus de competicions les que ajuden a donar prestigi al territori. Per aquest motiu, s’emplaça a tots els estaments implicats a reeditar la Volta Ciclista al Penedès Junior l’any vinent i que aquesta competició es consolidi en el calendari català.