Cunit rep la recaptació de la taxa turística del 2018 amb un increment respecte a l’any anterior

Aquesta taxa és un impost, per pernoctació i persona, que recapten els allotjaments turístics i gestiona la Generalitat de Catalunya

Imatge de l'Hotel Adia. Foto: Aj. de Cunit

L’oferta d’allotjament turístic al municipi de Cunit ha crescut en els darrers anys i això s’ha transformat en benefici econòmic. Mentre que de  la temporada turística de 2017 (segon i tercer trimestre, d’abril a setembre) la Generalitat va retornar a Cunit uns 3.750 euros de la taxa turística, en el mateix període de l’any passat, l’import ha estat de 5.700 euros. Es a dir, la recaptació ha augmentat un 52%.

Aquesta taxa és un impost, per pernoctació i persona, que recapten els allotjaments turístics i gestiona la Generalitat de Catalunya. Després, es retorna la meitat d’aquesta taxa a les institucions corresponents.

Fins fa dos anys, l’import total de la taxa que recollien els allotjaments turístics de Cunit no arribaven al mínim que marcava la Generalitat, de manera l’administració autonòmica no retornava cap percentatge al municipi, si no que destinava una part al Consell Comarcal del Baix Penedès. L’any passat i aquest, Cunit ja ha superat el mínim establert i ha percebut la part de la taxa que li pertoca.

Actualment, a Cunit hi ha diversitat d’allotjaments turístics. A més dels dos hotels, un hostal, el càmping i el complex turístic Can Torrents, hi ha més de 200 llicències d’habitatge d’ús turístic (HUTs). El regidor de Turisme de Cunit, Jaume Casañas, destaca la feina de l’Oficina de Turisme: “des de fa tres anys s’ha treballat amb campanyes de sensibilització per promocionar que els veïns donin d’alta les seves cases com a habitatges d’ús turístic. El resultat és que l’activitat turística i, per tant, la recaptació de la taxa, han crescut”.

L’àrea de Turisme de Cunit treballa en xarxa amb d’altres entitats del territori, amb convenis com el Penedès Marítim, l’Enoturisme Penedès i diversos projectes amb la Diputació de Tarragona.