L’Arboç vol tornar a veure castells de gamma extra a la Diada de la Festa Major

Hi participaran a partir de la una del migdia, els Minyons de l’Arboç, els Castellers de Vilafranca, la Colla Vella dels Xiquets de Valls i la Jove dels Xiquets de Tarragona

Imatge del 3d10 de 2016. Foto: Aj. de l’Arboç

El proper diumenge 25 d’agost l’Arboç viurà una de les Diades castelleres més importants de la temporada amb la participació dels Minyons de l’Arboç, els Castellers de Vilafranca, la Colla Vella dels Xiquets de Valls i la Jove dels Xiquets de Tarragona. 

Els Castellers de Vilafranca no descarten intentar realitzar el 3 de 10. Un castell que ja van assolir a l’Arboç l’any 2016, i que és d’extrema dificultat. També intentaran la Torre de 9 i el 3 o 4 de 9 amb l’agulla. Les previsions de la Colla Vella dels Xiquets de Valls són també de gran dificultat: coronar el 4 de 9 amb l’agulla, la Torre de 9 i el 3 o 4 de 9. La Colla Jove dels Xiquets de Tarragona preveu poder dur a la plaça de l’Arboç el 5 de 9, el 4 de 9 amb l’agulla, i el 9 de 8. Pel que fa a la Colla local dels Minyons de l’Arboç, després de les bones sensacions de la Diada de pre Festa Major del Diumenge passat intentaran el 3 de 7, el 4 de 6 amb agulla i la torre de 6.

Així doncs, tots els indicis apunten a que la jornada castellera d’aquest proper diumenge a l’Arboç pot tornar a ser històrica, i que la plaça arbocenca es consolidarà com tot un referent dins el món casteller.

L’Ajuntament de l’Arboç fa una crida al civisme i convida a tots els afeccionats als castells a venir aquest diumenge a l’Arboç a la gran jornada castellera que es viurà a partir de la una del migdia.