Èxit rotund de la Rua de Sant Jaume dels Domenys

El bon temps va acompanyar a tots els assistents durant el transcurs de la Rua aconseguint el rècord d'assistència aquest any

Diumenge, dia 24 de febrer, es va celebrar amb rècord de participació i de públic la Rua de Sant Jaume dels Domenys, la primera de les Rues de Carnaval del Baix Penedès.

La bonança del temps amb temperatures agradables van rescabalar la suspensió de la Rua de l’any 2018 i van facilitar l’assistència de públic que va omplir de gom a gom els carrers per on van transcórrer les 25 carrosses i comparses de pobles de l’Alt i del Baix Penedès. Rectificacions de darrera hora van fer que el nombre de persones inscrites augmentés fins als 2.600, essent també rècord de participants en la història de la Rua domenyenca.

Tot i la gran concentració de persones i de vehicles, la jornada es va desenvolupar sense cap incidència i les colles participants van mostrar que tenien molt ben assajades les coreografies de cara a les properes cites. La de Sant Jaume és una prova per a moltes de les participants, on es presenten abans del cap de setmana gros de Carnaval.

Enguany com a novetat es va comptar amb la carrossa de la Reina del Carnaval de 2019 que va obrir el seguici seguida per les dues carrosses locals, les de Lletger, i la resta vinguda de l’Arboç, Banyeres, Les Cabanyes, Calafell, Cunit, Llorenç del Penedès, Pacs del Penedès, la Ràpita, Sant Miquel d’Olèrdola, Sant Pere Molanta, Santa Margarida i els Monjos, Segur de Calafell, el Vendrell i Vilafranca del Penedès.

Tots els membres de l’organització i els de les colles de Lletger van lluir un braçal negre com a mostra de condol per la pèrdua del Fernando Moreno, marit de la regidora de Festes, Dolors Galimany, ocorreguda sobtadament el divendres. La regidora, gran amant de les celebracions de Carnaval, va ser la impulsora de la Rua a Sant Jaume. A les mostres de suport s’hi van afegir totes les colles participants que van penjar un crespó negre en els seus vehicles.