El Festival Terra Ibèrica dedica la 10a edició al món femení en les cultures antigues

Del 25 al 28 de juliol, ampli programa d’activitats a la Ciutadella ibèrica de Calafell

Anuncia aquí la teva empresa – La Ciutat – 728×120

El Festival Terra Ibèrica de Calafell inaugurarà dijous vinent, 25 de juliol, la seva desena edició, que es prolongarà fins diumenge 28 de juliol. El tema d’enguany és el món femení en les cultures antigues, sota el títol “Potestas in Feminis” (Dones al poder). Totes les activitats es faran a la Ciutadella Ibèrica.

La premissa de la proposta històrica del Festival és que sovint tenim la creença que, en l’antiguitat, el paper de les dones estava sotmès a la figura dels homes, però sabem que, en cultures com la ibera, algunes dones assolien un paper protagonista. I tot plegat s’explicarà amb el mateix esperit de sempre: donar a conèixer la cultura dels ibers, el seu món, mitjançant activitats didàctiques per a un ampli ventall de públics i apostant especialment per la recreació històrica com a eina d’aprenentatge i difusió del coneixement.

La majoria d’activitats són amb reserva prèvia i amb places limitades. També en el cas de les activitats gratuïtes. Per fer les reserves podeu escriure un email a calafellhistoric@calafell.org o bé trucar al 977 694 683.

El plat fort del festival d’enguany és l’espectacle “Potestas in Feminis”, que té com a títol el lema d’aquesta edició, i que es representarà a la Ciutadella Ibèrica  les nits de divendres i dissabte, a partir de les 22 hores. L’espectacle consisteix en una visita guiada nocturna pel poblat amb escenes de recreació històrica (en català i en castellà) i una teatralització final inspirada en obres clàssiques d’Aristòfanes (en català). Hi actuaran quatre grups de recreació històrica: Gesta Gladiatoria, Evocati Apri Scipioni, Antiqva Iberia i Ibercalafell, a més del grup teatral La Porta de Fusta.

L’espectacle està adreçat a tots els públics.