Lliurades felicitacions a dos agents de la Policia Local de Sant Sadurní

L'acte de la Regió Policial Metropolitana Sud es va fer al Teatre de La Passió d'Olesa de Montserrat

El Secretari General del Departament d’Interior, Oriol Amorós, va presidir aquest dijous l’acte institucional del dia de les Esquadres de la Regió Policial Metropolitana Sud (RPMS) al Teatre de la Passió d’Olesa de Montserrat, acompanyat de l’Alcalde, Miquel Riera, on dos agents de la Policia Local de Sant Sadurní van rebre una felicitació.

A l’acte també hi van assistir el Major dels Mossos d’Esquadra, Josep Lluís Trapero, el cap de la Comissaria Superior de Coordinació Territorial, el comissari Carles Anfruns, el cap i el sotscap de la Regió Policial Metropolitana Sud, comissari Eduard Sallent i intendent Joan Carles de la Monja, entre d’altres autoritats i comandaments del cos de Mossos d’Esquadra.

El comissari cap de la RPMS, Eduard Sallent, en el seu discurs va remarcar com un dels principals objectius del cos la prevenció en l’àmbit de la violències, com són els delictes de violència sexual, masclista i d’odi i discriminació. Tanmateix, va destacar que objectivament les dades mostren la millora en els índexs de seguretat i el notable descens dels fets delinqüencials. Així mateix, ha posar especial èmfasi en la derivació de la creixent preocupació de la ciutadania per fets relacionats amb la convivència i l’ús de l’espai públic en detriment dels fets estrictament delictius.

En el transcurs de l’acte es van lliurar 183 felicitacions a membres del cos de Mossos d’Esquadra, 17 felicitacions a membres de Forces i Cossos de Seguretat de l’Estat, 11 felicitacions a membres del servei d’administració, entre els quals dos de Sant Sadurní. Cal esmentar que també s’han lliurat 17 felicitacions a ciutadans i empreses.

Així mateix, en el marc de l’acte s’han lliurat 16 medalles a membres del cos de Mossos d’Esquadra i quatre medalles més a la Jutgessa del Jutjat d’Instrucció número 2 de l’Hospitalet de Llobregat, al cap de la Policia Local de Sant Pere de Ribes, al cap de la Policia Local d’Abrera i al ciutadà Muhammad Imram Shahzad.

També s’han lliurat vuit agraïments a la Guàrdia Urbana de l’Hospitalet de Llobregat, a l’excap de la Policia Local de Vilanova i la Geltrú, a l’excap de seguretat del Grupo Banco Santander, a l’Associació de voluntaris/es de Protecció Civil de l’Ajuntament d’Esplugues de Llobregat, al President de la Federació d’Associacions de Veïns de l’Hospitalet de Llobregat, als Comerciants de La Florida, a l’Associació Donants de Sang i al Director d’Infraestructures i Serveis de l’Hospital Sant Joan de Déu.

A més, en aquestes Esquadres, els assistents a l’acte han pogut gaudir d’una exposició sobre la història del Mossos d’Esquadra, amb imatges, llibres i documents originals de diferents èpoques del cos de Mossos d’Esquadra juntament amb tres mossos habilitats amb els uniformes corresponents a les guerres carlines, els miquelets i la granota emprada durant la guerra civil espanyola, aportats pel Grup del Servei Històric dels Mossos d’Esquadra.

A la cloenda de l’acte s’ha interpretat les cançons “És la moreneta” d’Antoni Carceller i “Que tingueu sort” de Lluís Llach.