L’alberg humanitari de Vilafranca ha acollit una seixantena de temporers i ha registrat dos positius per Covid-19

Ha funcionat a un 50% de la seva capacitat perquè les previsions d'una mala collita van dissuadir molts treballadors

L’alberg humanitari que cada any habilita l’Ajuntament de Vilafranca del Penedès junt amb la Creu Roja per acollir temporers de la verema sense contracte ha estat utilitzat aquesta temporada per una seixantena de persones.

En total, entre el 21 d’agost i el 13 de setembre l’equipament ha registrat una vintena de pernoctacions diàries quan la seva capacitat era d’una cinquantena. De les proves PCR fetes a tots els temporers, s’han registrat dos positius que van ser traslladats a un hotel habilitat a l’Hospitalet de Llobregat. Un segon alberg preparat per acollir treballadors en quarantena, que estarà operatiu fins el dia 30 de setembre, encara no s’ha hagut d’utilitzar.

En declaracions a l’ACN, l’alcalde de Vilafranca del Penedès, Pere Regull, ha fet una valoració “molt positiva” del dispositiu habilitat per acollir tots aquests temporers sense contracte de feina que han arribat a la ciutat per la verema en plena pandèmia.

“Veient el que havia passat a Lleida teníem por que aquí també es pogués descontrolar la situació i no ha estat així”, ha destacat.