La renovació de la part baixa del carrer Jesús comença aquesta setmana

Última gran obra del Pla de Barris del nucli antic de Calafell

Imatge del carrer Jesús de Calafell. CEDIDA

Les obres de renovació de la part baixa del carrer Jesús, entre el carrer Mare de Déu de la Cova i la rambla Mossèn Jaume Tobella, començaran els primers dies del mes de març. És l’última gran actuació inclosa, en part, en el Pla de Barris del nucli antic de Calafell, que és a punt de finalitzar.

El projecte té un pressupost de 1,19 milions d’euros. S’ha dividit en dues fases. Una, del carrer Mare de Déu de la Cova al carrer del Pou, que té un cost de 310.784,51 euros, que se separa de la resta per poder-se acollir al Pla de Barris, ja que aquest tram en forma part: d’aquesta forma, la Generalitat n’aportarà el 50%. L’altre tram té un cost de 882.960,43 euros, que assumeix l’Ajuntament.

El tinent d’alcalde d’Urbanisme de l’Ajuntament, Miguel Ángel Perín, explica que “estem davant d’una altra obra molt potent al municipi, que continua una de les línies de treball més importants del govern municipal: la reparació i renovació de carrers”.

Perín afegeix: “Amb aquest projecte completem el Pla de Barris del nucli antic. Ha estat més de 10 anys de transformació d’un sector del municipi, que han servit per revitalitzar-lo, donar qualitat als seus espais públics i crear equipaments dels que atreuen gent”.

Com serà el “nou” carrer Jesús

L’actuació serà com la que va fer-se en el tram de carrer Jesús ja remodelat, i de fet a la resta de carrers renovats del nucli antic en els darrers anys, el principal tret distintiu del qual és la plataforma única. Aquesta opció soluciona l’estretor de les voreres existents, que fan o feien gairebé impossible el pas de vianants, a més de no complir la normativa d’accessibilitat.

Però la remodelació és integral. I per això es renovaran les xarxes d’aigua, clavegueram i enllumenat, i es crearà una xarxa de recollida d’aigües pluvials. També s’eliminaran els cablejats aeris, tant els elèctrics com els telefònics. Com en la resta de carrers renovats del nucli antic, aquestes xarxes aniran grapejades per les façanes.

El calendari de les obres

Les obres tenen un termini de sis mesos. Hi haurà afectacions en la circulació, que seran importants perquè el carrer Jesús és una artèria principal del nucli del Poble. També resultaran afectats els aparcaments privats.

Per minimitzar aquestes afectacions, l’obra s’executarà per etapes. Cada etapa abarca un tram entre carrers perpendiculars al carrer Jesús. Es començarà pel tram entre la rambla Mossèn Jaume Tobella i el carrer Villaroel. A continuació, seguirà el tram entre els carrers Villaroel i 6 de Desembre. Després, vindrà el tram carrer 6 de Desembre-carrer Nou. Tot seguit, carrer Nou-carrer de les Eres. Els treballs continuaran en els trams carrer de les Eres-carrer Joan Miró, i carrer del Pou-carrer Mare de Déu de la Cova.

Es calcula que hi haurà un decalatge aproximat d’inici entre trams d’unes tres setmanes. S’anirà tallant la circulació de vehicles i l’accés als aparcaments privats a mesura que les obres vagin progressant. Les afectacions concretes a cada tram es notificaran, sobretot pel que fa a l’accès als aparcaments privats, mitjançant avisos als portals de les finques.

Recordem que al nucli antic hi ha actualment sis zones d’estacionament públic gratuït, que poden alleujar els inconvenients causats per aquestes obres.

Per qualsevol consulta, la ciutadania pot adreçar-se al telèfon de l’Ajuntament (977 69 90 09) i al correu electrònic urb@calafell.org.

La rambla Mossèn Jaume Tobella, tallada dues setmanes

Les obres del carrer Jesús tenen un preliminar que obligarà a tallar durant gairebé dues setmanes la rambla Mossèn Jaume Tobella. El tram afectat és el comprés entre el propi carrer Jesús i el carrer Gironès. En aquesta zona s’han de fer treballs en els baixants de canalitzacions soterrades (aigua i clavegueram) abans de posar-se amb el propi carrer Jesús. S’ha previst un recorregut alternatiu tant de baixada com de pujada a través del Passeig de la Unió. Seguiu la senyalització instal·lada.