Comencen les obres de la segona fase del centre cívic del Port de Segur

Hi haurà vuit sales i un espai per a casal jove i un altre per a centre obert

Ja han començat les obres de la segona fase del centre cívic Montse Civit, situat al Port de Segur de Calafell. El projecte preveu la creació de vuit sales (sis saules i dos despatxos), així com habilitar un espai com a casal jove i un altre com a centre obert. El pressupost és de 330.791,40 euros.

En pocs mesos estaran enllestits els treballs en aquests espais de l’edifici G del Port de titularitat municipal, que havien estat anys buits i en desús i que s’estan convertint en nous equipaments culturals, socials i cívics. El març de 2019 va obrir la nova seu de la biblioteca Casa Nova de Segur. També la meitat del centre cívic, que va rebre el nom de l’activista social Montse Civit. A l’edifici contigu s’hi ha obert després un viver municipal d’empreses.

La regidora de Joventut i centres cívics, Julia Fernández, explica que “hi ha un abans i un després de totes aquestes actuacions”. Segons la regidora, “el nucli de Segur ha guanyat uns equipaments que no tenia. Especialment a Segur Platja, on recordem que hi viu el 25% de la població empadronada al municipi i, en canvi, pràcticament no tenia un metre quadrat d’equipaments”.

Però a més, diu també Fernández, “aquests equipaments estan donant vida a un indret fred i desangelat. Bona part de la revitalització econòmica de la zona es deu a l’obertura d’aquests serveis públics de gran afluència”.

Aprovat el projecte del centre cívic de Valldemar

Recordem que, fa uns dies, l’Ajuntament va aprovar el projecte el projecte de centre cívic de Valldemar, amb un pressupost és de 1.300.031,76 euros. El nou equipament s’aixecarà al carrer Molina i donarà també servei a les Brises i a Montmar. L’edifici ocuparà una superfície d’uns 400 metres quadrats edificats, en una sola planta. Hi haurà un bar, per donar vida cada dia a l’espai, i dues sales per a activitats: una de gran, polivalent; i una de més petita, pensada més aviat per fer reunions. A més hi haurà uns vestidors i dutxes, ja que a l’exterior es farà una pista poliesportiva. El projecte, abans de l’aprovació, havia passat prèviament pels consells de participació ciutadana.