Comença el 45è Festival de Música del Baix Penedès

L’església de l’Assumpció de Segur de Calafell acollirà cinc concerts durant el mes d’agost

Aquest diumenge, 1 d’agost, comença el 45è Festival de Música del Baix Penedès. Durant els cinc diumenges que té enguany el mes d’agost, l’església de l’Assumpció de Segur de Calafell acollirà sengles concerts de música clàssica, sempre a les 22:30 hores.

La filosofia del festival, des que va començar a caminar, l’any 1975, és oferir repertoris populars a preus populars. És una aposta per acostar al gran públic la música clàssica i l’òpera. Ara hi torna, després de la suspensió de l’edició de l’any passat, a causa de la pandèmia.

El director del festival des de fa 35 anys, Joan Cert, explica que “ens anem apropant al mig segle de concerts i actuacions, des que el 1975 uns entusiastes de la bona música, encapçalats pel recordat mossèn Josep Maria Prats, van impulsar aquest esdeveniment pioner a la nostra comarca”.

Cert afegeix: “Enguany celebrem també la consagració com a parròquia oficial del temple que ens acull i, per això i pel retorn, hem preparat cinc actuacions d’alt i variat nivell”.

De la seva banda, la regidora de Cultura de l’Ajuntament, Mònica Trepat, explica que “amb les degudes precaucions que encara són imprescindibles, engeguem de nou, i amb moltes ganes, aquesta programació”. Trepat diu també que el festival “és possible gràcies a la col·laboració entre l’Ajuntament, la parròquia de l’Assumpció de Segur i els Amics del Festival”.

Les entrades, al preu de 10 euros, poden adquirir-se mitjançant una plataforma electrònica de venda de localitats.

Programa complet

Diumenge 1 d’agost, a les 22:30 hores
Tres Tenors? Un concert a treus veus.
Espectacle d’òpera i humor, a càrrec d’Alber Gràcia (tenor), Jordi Gràcia (tenor), Anna Belén Gómez (soprano) i Adrià Aguilera (piano)

Diumenge 8 d’agost, a les 22:30 hores
Les dones de la meva vida
Cançons creades per dones, fusió de música i poesia, interpretades per Elena Gardel (veu) i Marta Robles (guitarra)

Diumenge 15 d’agost, a les 22:30 hores
Nit de Mozart i Beethoven, a càrec de la Festival Chamber Orchestra, dirigida per Horst Sohm

Diumenge 22 d’agost, a les 22:30 hores
Obres d’autors catalans: Joan Manén, Enric Granados, Isaac Albéniz i Eduard Toldrà.
A càrrec d’Orthemis, Nova orquestra de cambra de l’Empordà

Diumenge 29 d’agost, a les 22:30 hores
Nit d’òpera i sarsuela, amb obra de Rossini, Mozart, Verdi, Obradors, Falla, Penella, Giménez, Serrano i Moreno Torroba. Amb Montserrat Martí Caballé (soprano), Luis Santana (baríton) i Miguel Ángel Tapia (piano)