Calafell s’assegura finançament de cara a la remunicipalització del servei de neteja viària

Les operacions creditícies aprovades permeten un important estalvi d’interessos

El Vendrell en transformació – Ajuntament del Vendrell

L’Ajuntament de Calafell s’ha assegurat finançament de cara a la remunicipalització del servei de neteja viària. En el ple d’aquest 20 d’octubre, s’han aprovat dues operacions creditícies, destinades a adquirir la nau que acull l’actual servei externalitzat i la renovació de la maquinària. Les mesures han quedat aprovades amb els vots favorables del PSC, ERC, CUP, PP, UAM, En Comú Podem i el regidor no adscrit, i les abstencions de Sumem+ i Ciutadans.

D’una banda, s’ha aprovat el plec de clàusules per treure a concurs la concertació d’un crèdit per import de 1.365.710,78 euros. Amb aquests diners, l’Ajuntament amortitzarà el cost pendent de la nau del servei de neteja viària. Amb l’operació s’aconsegueix un important estalvi. En primer lloc, en els interessos que es paguen, ja que les condicions que aconsegueixen les institucions públiques són molt més econòmiques que les de qualsevol empresa. De l’altra, en el fet que ara, la nau s’amortitza dintre d’un contracte externalitzat i l’amortització queda gravada per l’IVA i el benefici industrial.

I els mateixos arguments econòmics estan darrera de l’adquisició de la maquinària de neteja viària. En el ple extraordinari s’ha aprovat adjudicar a Banc Sabadell el crèdit corresponent, per import de 1.987.001,50 euros. L’oferta era la millor de les cinc que es van presentar. El crèdit tindrà un interès fix del 0,3% i està exempt de comissions. La devolució és a 10 anys, amb el primer de carència (només es paguen interessos).

El parc mòbil actual ha arribat al final de la seva vida útil, després d’una dècada de servei, i ha de ser substituït. Tanmateix, no serà reemplaçat unitat per unitat, sinó que el material que s’adquirirà respondrà al nou disseny del servei de neteja viària que s’implantarà properament al municipi.