Calafell repararà 500 contenidors de residus en les properes setmanes

És una altra de les deficiències de l’antic servei comarcal, que la municipalització permetrà solucionar

L’Ajuntament de Calafell posa en marxa la reparació de 500 contenidors de residus, que es desenvoluparà en les properes setmanes. Aquest dilluns, 7 de juny, han arribat al municipi tots els recanvis necessaris. I aquest dimarts, dia 8, ja es podrà veure al carrer operaris treballant-hi.

Aquests 500 contenidors representen gairebé la meitat del total i es van rebre en mal estat per part de l’empresa comarcal EcoBP quan l’Ajuntament es va fer càrrec del servei de recollida de brossa.

El principal desperfecte és al pedal que ajuda a obrir la tapa del contenidor, fet que coincideix amb la major part de queixes rebudes de la ciutadania. Però la casuística és variada i confirma la pràctica absència de manteniment que caracteritzava l’anterior servei comarcal. No era aquesta l’única mancança, ja que bona part dels vehicles estava en un estat lamentable i ha hagut de ser substituït per vehicles de lloguer per tal de prestar el servei.

D’altra banda, des d’aquest dilluns totes les bufadores del servei de neteja viària són ja elèctriques i no fan soroll. Aquesta era una altra demanda ciutadana, que s’ha pogut corregir des que l’Ajuntament va municipalitzar.