Calafell recupera aquest diumenge la festa dels Tres Tombs

Hi haurà canvis importants en el recorregut i en els actes complementaris

Calafell recupera diumenge vinent, 30 de de gener, la festa dels Tres Tombs. Després de la interrupció de l’any passat, causada per la pandèmia, torna una celebració emblemàtica al municipi, que arriba a la 72a edició, i ho fa amb importants canvis.

Les obres del carrer Jesús fan impossible tirar endavant la desfilada de carruatges i cavalleries pel recorregut tradicional del nucli antic. Però l’alternativa que s’ha buscat ha tingut també en compte la situació sanitària. Per això, els Tres Tombs es faran al Passeig de la Unió, en sentit ascendent i descendent, a partir de les 11 del matí.

“És un espai ampli on els espectadors podran veure les passades sense aglomeracions”, diu la regidora de Cultura, Mònica Trepat. La regidora afegeix: “A banda les obres del carrer Jesús, la realitat actual és la que és i mentre no tornem a la normalitat ens hi hem d’adaptar”.

Un altre canvi és que no hi haurà el tradicional esmorzar popular, ja que resulta difícil garantir les mesures sanitàries. Els membres dels grups participants tindran un refrigeri, que no serà obert al públic. Es manté la Fireta Artesana, així com la venda de coques de Sant Antoni per part de les pastisseries locals, així com la venda de calçots per emportar.

La benedicció dels animals es farà cap a les 12:30, al mateix passeig de la Unió, a l’altura del pavelló Joan Ortoll.

Els Tres Tombs de Calafell són organitzats per l’Ajuntament i l’entitat local Els Peterols, amb el suport de la Coordinadora dels Tres Tombs de Catalunya i la Diputació de Tarragona. A més, la festa compta amb la col·laboració o patrocini de les empreses Biguetes Solé, Marbres Costa, Excavacions Vallès, Equilater, Romi Assessors, Daimat i Ortoll i Fills, i el col·lectiu festiu Esgangalats.