Calafell reclama la gratuïtat de l’autopista mentre hi hagi obres a la C-31

Avatar photo

L’Ajuntament també dona suport al sector vitivinícola afectat pel míldiu

Autopista C-32 al seu pas per Calafell. CEDIDA

L’Ajuntament de Calafell ha aprovat per unanimitat una moció del grup d’ERC que reclama la gratuïtat de l’autopista C-32, mentre hi hagi obres a la comarcal C-31. Aquests treballs han de començar aviat al terme municipal de Cunit i posteriorment arribaran al de Calafell, i es preveu que es produeixi un gran col·lapse circulatori.

Per això, la moció reclama que l’autopista sigui gratuïta entre el tram El Vendrell i Cubelles, de forma que el trànsit s’hi pugui desviar. Per la carretera hi passa actualment una mitjana de 21.000 vehicles diaris i bona part del seu recorregut a la comarca discorre per nuclis urbans. L’única alternativa és l’autopista, amb un dels peatges més cars d’Europa.

El portaveu d’ERC, Carles Martín, ha explicat: “Les afectacions seran un nou greuge per a tota la ciutadania que té com a única alternativa la C-32, una autopista de peatge que té un cost desproporcionat per als usuaris”. Martín afegeix: “Per tant, s’ha de donar alternatives al trànsit, per garantir la mobilitat, a través de solucions temporals, mentre es fan les obres de millora de la C-31”.

Tots els grups municipals han coincidit a assenyalar que aquesta és una mera mesura temporal i que, en cap cas, s’abandonarà la lluita de fons que busca posar punt i final al peatge.

A favor del sector agrícola pel míldiu

D’altra banda, també a proposta d’ERC i de forma unànime, l’Ajuntament ha mostrat el seu suport al sector vitivinícola afectat per la malaltia del míldiu. L’any passat va començar una afectació important, a causa de les circumstàncies climatològiques, que va provocar pèrdues de la collita de raïm d’una mitjana d’entre el 20 i el 35%, el 100% en alguns casos.

El problema afegit és que les assegurances no han cobert les pèrdues causades pel míldiu a Catalunya, ja que ha quedat exclosa de l’ordre ministerial que regula la cobertura dels danys causats per aquest fong.

Per això, el ple de l’Ajuntament del passat 15 d’abril ha aprovat demanar al ministeri d’Agricultura, Pesca i Alimentació que modifiqui l’ordre ministerial APA/858/2020, de 9 de setembre, a fi d’incloure Catalunya en les cobertures del míldiu. També s’ha acordat donar suport a la Generalitat perquè continuï fent gestions perquè s’inclogui el míldiu com a malaltia assegurable a Catalunya.

D’altra banda, s’han desestimat dues mocions presentades pel grup de la  CUP. Una demanava donar suport a les persones encausades a les manifestacions al Pertús, el novembre de 2019. L’altra reclamava lluitar contra la pobresa energètica.

Total
0
Shares
Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Notícia anterior

Enxampen dos conductors que superaven cinc vegades la taxa d’alcoholèmia a l’Empordà

Notícia següent

Solsona prepara una Fira de Sant Isidre amb un format reduït i dos dies de durada

Notícies relacionades