Calafell adjudica 400.000 euros d’ajuts a l’economia local afectada per la Covid

En són beneficiaris comerciants, restauradors, hotelers i autònoms i professionals

L’Ajuntament de Calafell ha aprovat una partida de 397.191,75 euros en ajuts als sectors econòmics locals afectats per la pandèmia i, a més, ha obert una segona convocatòria de repesca, perquè s’hi puguin tornar a presentar les empreses i autònoms que no han pogut aconseguir-ho en la primera. L’adjudicació d’aquests ajuts i la nova convocatòria han estat aprovades per unanimitat.

Per al sector turístic s’han aprovat 42.000 euros. Per al sector comercial, 340.478 euros. Per a altres sectors, 7.000 euros. I finalment, 7.713,15 euros es destinen a establiments que participen en el portal de comerç electrònic local decalafellacasa.com

“Davant d’una situació excepcional, hem tirat endavant mesures excepcionals”, ha dit la tinent d’alcalde de Promoció de la Ciutat, Lluïsa Lastra. Ha afegit: “Comerços, restauradors, hotelers, autònoms i petits professionals estan tocats per la crisi econòmica que ha provocat la Covid-19 i aquests diners, que poden acumular-se a qualsevol altra subvenció, estic segura que seran molt benvinguts”.

Lastra ha dit també: “Els ajuts a l’economia local de Calafell són dels més alts que estan donant els ajuntaments. Però és que hem de mimar els sectors que són la base econòmica del municipi, i dels quals depenen més treballadors i famílies”.

Els ajuts a l’activitat econòmica local eren una de les mesures del Pla de Rescat aprovat la passada primavera per l’Ajuntament. L’import total dels ajuts era de 750.000 euros. Els que s’han pogut concedir són poc més de la meitat d’aquest import, ja que moltes sol·licituds s’han hagut de descartar. Sobretot perquè els sol·licitants tenien deutes pendents amb l’Administració o perquè no podien justificar les pèrdues patides.

Amb la segona convocatòria, l’Ajuntament confia que les peticions descartades tinguin una nova oportunitat. Les obligacions legals hi seran, però per facilitar les coses l’Ajuntament ha baixat el percentatge de pèrdues del 70% al 50%.