Calafell aconsegueix 250.000 euros del Pla Únic d’Obres i Serveis de la Generalitat

Els diners es dedicaran a inversions en el patrimoni històric local, per millorar la seva accessibilitat i serveis

L’Ajuntament de Calafell ha aconseguit una subvenció de 250.000 euros del Pla Únic d’Obres i Serveis de la Generalitat. Els diners es dedicaran a inversions en el patrimoni històric local, en concret a la millora de la seva accessibilitat i dels seus serveis, i finançaran el 50% del cost dels projectes. El total de la inversió serà, doncs, de mig milió d’euros.

El gruix de la inversió es farà en el nou camí d’accés a la Ciutadella Ibèrica. Un accés que ja es farà d’acord amb el projecte de remodelació de la carretera C-31 que està redactant la Generalitat. L’altra part es destinarà a l’entorn del conjunt monumental del Castell de la Santa Creu, concretament a l’Espai Palou.

L’alcalde de Calafell, Ramon Ferré, explica que “hem buscat assegurar el tret. Hem presentat projectes que sumaven el màxim de punts en els barems de la convocatòria”. Això s’ha fet així perquè “abans, el Pla Únic d’Obres i Serveis distribuïa els diners segons el nombre d’habitats dels municipis, però ara hi ha una concurrència competitiva: et donen la subvenció si el projecte està en la línia dels objectius del Pla”. Ferré afegeix que “hem aconseguit l’import màxim possible per a inversions, que són els 250.000 euros que rebrem”.

El Pla Únic d’Obres i Serveis de la Generalitat era una font de finançament de projectes municipals amb dècades d’història que va quedar interrompuda l’any 2012, a causa de les retallades. El govern de la Generalitat va decidir l’any passat recuperar el Pla l’any passat, amb 250 milions d’euros per al període 2020-2024. L’objectiu és impulsar accions que afavoreixen la generació d’oportunitats i el desenvolupament econòmic al territori.