Aquest dissabte tornen les Nits al Castell de Calafell

Jazz i gèneres emparentats, tots els dissabtes d’aquest mes

Les Nits al Castell de Calafell tornen aquest dissabte, 7 d’agost, després de la interrupció de l’any passat a causa de la pandèmia. Es recupera, doncs, un certamen musical amb més de dues dècades d’història i que aposta pel jazz i les seves diferents variants i altres gèneres emparentats.

Sempre en el marc incomparable del Castell de la Santa Creu, les Nits acullen també autors i intèrprets que conreen la fusió i el mestissatge. I sempre els dissabtes del mes d’agost, a les 22:30 hores. Enguany es programen quatre concerts, entre els quals destaca el que oferirà el Cor Carlit, el cor de gòspel més antic de l’Estat espanyol.

Les entrades, al preu de 7 euros, poden adquirir-se mitjançant una plataforma electrònica de venda de localitats.

Programació completa

Dissabte 7 d’agost, a les 22:30 hores
Eduard Iniesta. Trajecte animal, una experiència musical total. Intèrprets: Eduard Iniesta, guitarra; Xavier Iniesta, harmònica; Àlex Tenas, bateria; Cristina Membrive, baix elèctric; Gerard Nieto, teclats/hammond.

Dissabte 14 d’agost, a les 22:30 hores
Men in swing. Concert de jazz en les variatns més amenes del gènere, com el dixieland i el swing. Intèrprets: Marc Riera, veu i guitarra; Gerard Cuní, contrabaix; Guillem Vernis, saxo; Jaume Grau, trompeta; Joan Molina, bateria; Albert Abad, clarinet; Gil Casals, trombó.

Dissabte 21 d’agost, a les 22:30 hores
Anna Luna & Urubu. Mestissatge entre l’arrel brasilera i flamenca, amb aire mediterrani, amb obra pròpia i d’altres autors. Intèprets: Anna Luna, veu; Roger Rocha, guitarra flamenca; Roberto Baenzi, percussió i bateria.

Dissabte 28 d’agost, a les 22:30 hores
Cor Carlit. El cor de gòspel més antic de l’Estat espanyol presenta un repertori de Black gospel, espirituals negres i gòspel contemporani. Acompanyen Jordi Gaig, piano; Jordi Baspar, baix; i David Gimeno, bateria. Dirigeix Anna Roqué.

Recordem que aquest mes d’agost també s’està celebrant el 45è Festival de Música del Baix Penedès, a l’església de l’Assumpció de Segur de Calafell. En aquest cas, els concerts són els diumenges a la nit. La filosofia del festival, des que va començar a caminar, l’any 1975, és oferir repertoris populars a preus populars. És una aposta per acostar al gran públic la música clàssica i l’òpera. També hi torna, després de la suspensió de l’edició de l’any passat.