42 propostes passen a la fase de votació dels pressupostos participatius 2021 de Calafell

La ciutadania podrà decidir a partir del proper 5 d’octubre, mitjançant la plataforma decidim.calafell.cat

Imatge de l'ajuntament de Calafell. Foto: Cedida

Un total de 42 propostes passen a la fase de votació dels pressupostos participatius de l’Ajuntament de Calafell per a l’any 2021, un cop els serveis municipals hagin valorat tècnicament i econòmica les idees presentades per la ciutadania. Aprovades a més pel Consell Ciutadà, el màxim òrgan de participació ciutadana de l’Ajuntament, el proper 5 d’octubre s’obriran les votacions, que es faran mitjançant la plataforma electrònica decidim.calafell.cat.

Originalment, es van recollir 53 propostes. 32 han estat admeses directament. 10 més sorgeixen de la reunificació de propostes molt similars. Finalment, 11 s’han descartat per incomplir les bases d’aquest procés de participació: en general, és perquè la proposta escapa a les competències municipals o planteja idees contràries a les normatives vigents.

La tinent d’alcalde de Participació Ciutadana, Helena Rubio, diu que “estem satisfets de la resposta popular a aquesta convoctòria de pressupostos participatius, perquè enguany hem demanat a la ciutadania no qualsevol proposta, sinó idees enquadrables en els objectius de desenvolupament sostenible”. Afegeix: “I malgrat aquesta ‘dificultat afegida’, s’ha recollit un número de propostes equivalent o superior al d’altres municipis fins i tot més grans que Calafell”.

De cara a les votacions, que comencen dilluns vinent, recordem que poden votar les persones empadronades majors de 16 anys. I que cada persona pot votar diferents propostes fins a exhaurir el límit de 500.000 euros, que és l’import que l’Ajuntament sotmet a decisió directa de la ciutadania.