Calafell celebra fins al 22 de juny, una nova edició de les Jornades Gastronòmiques de l’Arrossejat, el plat tradicional dels pescadors locals. Set dels millors restaurants calafellencs ofereixen uns menús en els quals el plat principal serà l’arrossejat.
Els restaurants que participen en aquestes jornades són El Vell Papiol, Mediterrani, La Masia de la Platja, Akquaaa, A Can Pilis, Duval, La Mar de Fons i El Rey Pescador. Tota la informació sobre menús i preus està disponible a una web específica d’aquest esdeveniment.
El menjar dels pescadors
Les jornades donen a conèixer una recepta tradicional, formada en realitat per dos plats: un de fideus rossos i un de patates amb rap. Els seus orígens rauen en èpoques de fam, quan pescadors i pagesos s’intercanviaven productes de poc cost o sense sortida al mercat.
Avui, en canvi, la matèria primera s’ha revalorat i, tot i que continua consumint-se en l’àmbit domèstic i amb el gust contundent de sempre, s’ha “afinat” i adaptat al gust més contemporani i pot trobar-se entre els plats més selectes de les cartes dels restaurants.
Les jornades gastronòmiques són una iniciativa per potenciar la gastronomia calafellenca, un dels ganxos del nostre municipi i un recurs turístic excel·lent. L’arrossejat és un àpat típicament mariner que s’ha anat conservant de pares a fills, però que també s’ha convertit en el plat de referència de la gastronomia calafellenca.