Barcelona ha estat aquest dilluns l’escenari d’un nou tast professional de vins dins el programa OBRIM VI, la iniciativa de l’Ajuntament de Vilafranca del Penedès que busca donar veu al talent vinícola emergent i reforçar els llaços entre productors i professionals del sector.
La cita, celebrada a l’Espai Penedès del carrer Muntaner, ha reunit 12 professionals de la restauració, la sommeleria i la distribució, i 15 cellers petits que han aprofitat la trobada per presentar els seus projectes i buscar noves vies comercials.
L’acte ha estat obert pel regidor de Promoció Econòmica, Miquel Medialdea, que ha reivindicat la necessitat de donar suport a un sector estratègic per al Penedès i per a la projecció de la cultura del vi.
Després de les presentacions, els participants han compartit un espai de networking que ha permès tastar amb calma les propostes, aprofundir en les històries que hi ha darrere de cada celler i començar a explorar possibles col·laboracions a curt i mitjà termini. El format, que posa en contacte directe productors i prescriptors, s’ha valorat molt positivament tant pels professionals com pels elaboradors.
Aquest tast forma part d’un programa més ampli que inclou:
- El tast professional celebrat el 3 de novembre a Vilafranca,
- L’EFÍMER POP UP STORE, organitzat del 6 al 9 de novembre a la capella de Sant Joan.
- I la campanya que porta 17 cellers emergents a 10 establiments del Penedès, activa fins al 23 de novembre, i que ja ha generat una resposta molt positiva tant del públic com dels restaurants i botigues participants.
OBRIM VI continua així consolidant-se com una plataforma de projecció per a cellers joves i com un espai de connexió i impuls comercial que reforça el posicionament del Penedès com a territori referent en innovació vinícola.
