Vilafranca del Penedès instal·larà càmeres de seguretat en alguns carrers

També s'incrementarà el nombre de policies per millorar la seguretat ciutadana

L’alcalde de Vilafranca, Pere Regull, acompanyat de diversos membres de l’equip de govern com Francisco Romero, Aureli Ruiz, Ramon Zaballa, Joan Manel Montfort, Xell Montserrat i Maria Dolors Rius, va assistir ahir a la manifestació convocada per l’Associació de Veïns i Veïnes del barri de l’Espirall per reclamar més seguretat al barri.

L’equip de govern va voler expressar d’aquesta manera el suport de l’Ajuntament a aquestes reivindicacions que depassen en alguns aspectes les competències municipals en aquest àmbit.

En el decurs de la manifestació l’alcalde es va adreçar als assistents afirmant que entenia perfectament i compartia les queixes i l’enuig del veïnat per determinades situacions conflictives al barri com poden ser un pis okupat al c/ Sant Sadurní. “Nosaltres també estem emprenyats, perquè ens sentim impotents moltes vegades quan detenim delinqüents i al cap d’unes hores ja tornen a ser al carrer”, va explicar l’alcalde.

 

La inseguretat és un problema de moltes ciutats

Per Regull, la inseguretat és un problema de moltes ciutats i va detallar que recentment s’havia reunit amb el conseller d’Interior de la Generalitat per posar sobre la taula el problema i que des de la conselleria havien manifestat que es reforçaria la presència dels Mossos d’Esquadra al territori.

Així mateix, va exposar que, en el marc de l’Associació Arc Metropolità que agrupa diverses ciutats de l’entorn de Barcelona, diversos alcaldes s’havien reunit a Madrid amb representants dels diferents grups parlamentaris demanant-los que legislin perquè “les lleis defensin els ciutadans i donin eines per lluitar contra la delinqüència”.

L’alcalde també va anunciar la propera instal·lació de càmeres de vigilància tant al barri de l’Espirall com en diversos punts conflictius dels diferents barris de Vilafranca i un proper increment del nombre d’efectius de la Policia Local.

“No obstant això, contractar més policies ajudarà, però no arreglarà el problema, perquè no podem posar un agent a cada carrer. El que necessitem són canvis legislatius que ens permetin lluitar contra l’incivisme, contra els okupes delinqüents, els que venen droga, que són els que generen afers i que no tenen res a veure amb els que ocupen habitatges per motius socials. En darrera instància necessitem que l’estament judicial faci la seva feina i apliqui aquestes lleis amb la màxima contundència. Si la situació no s’arregla, em comprometo a encapçalar una manifestació amb vosaltres, tots plegats, davant dels jutjats per exigir-ho”, va finalitzar Pere Regull.