El Big Draw-Festival del Dibuix torna a Vilafranca per 6è any consecutiu

temps lectura-Temps de lectura: 2 minuts

La regidoria de Cultura de l’Ajuntament de Vilafranca, amb la participació i complicitat de diferents col·lectius que tenen com a eina de treball i d’expressió artística el dibuix i la il·lustració, s’ha adherit un any més a l’esdeveniment internacional Big Draw, organitzant un seguit de tallers de dibuix dissabte 16 d’octubre, de 17.30 a 20h, en diferents emplaçament del la vila. La presentació s’ha dut a terme aquest matí amb la presència del regidor de Cultura, Ricard Rafecas, de la tècnica d’Arts Visuals, Sílvia Amigó, i representants dels diferents col·lectius que duran a terme els tallers.

Ricard Rafecas ha recordat que és el sisè any consecutiu que Vilafranca torna a acollir el Big Draw, “una celebració especial d’homenatge al benestar i gaudi que comporta la pràctica artística del dibuix i la il·lustració”. Fundada l’any 2000 a la ciutat de Londres, The Big Draw Festival és una organització d’educació artística que promou el llenguatge visual i el llenguatge del dibuix com a eina per a l’aprenentatge, l’expressió i creativitat. Es va fixar el mes d’octubre com a mes del dibuix i, a Vilafranca, des de fa sis anys, té lloc el tercer dissabte del mes.

El regidor de Cultura destacava que un dels tallers, el que oferirà l’entitat Matinals de Dibuix Domèstic al Claustre de Sant Francesc està adreçat especialment a persones neurodiverses (situacions de demència, trastorn mental, etc.) així com els seus cuidadors/familiars i gent propera, en el marc del programa CulturaMENT que promou la Diputació de Barcelona.

Per la seva banda, Silvia Amigó recordava que l’inici del Big Draw a Vilafranca va ser al 2015 arran de la Capitalitat Cultural “per donar rellevància al món de la il·lustració i del dibuix, que té un nivell notable a la ciutat”. Amigó ha agraït la implicació dels diversos col·lectius en l’esdeveniment, amb molta varietat d’estils, tècniques i suports, i ha explicat que també s’han ampliat el nombre d’ubicacions a tota la vila, més enllà del centre històric.

El lema del Big Draw d’aquest 2021 és Make the Change (fes el canvi) i tots els tallers s’han pensat per aprofundir i afavorir amb la idea de repensar al relació entre les persones i el nostre entorn. Trobar un equilibri amb el món que ens envolta, intentar crear un món millor per nosaltres i per les generacions futures, amb les lliçons apreses del passat 2020. Un canvi que ens aporti més amabilitat amb el tracte cap a la natura i amb el tracte cap a nosaltres mateixos.

La participació és oberta a tothom, sense límits d’edat i no requereix inscripció prèvia

Enguany, els set tallers instal·lats a diferents punts de Vilafranca tindran cura de controlar l’aforament, la higiene de tots els materials que s’utilitzin, així com de mantenir la distància de seguretat.

Els col·lectius que hi participaran són: l’Escola Municipal d’Art Arsenal, el Batxillerat artístic de l’IES Milà i Fontanals, el Zig-Zag Centre d’expressió plàstica, les Matinals de Dibuix Domèstic, El Petit Taller d’Art i el col·lectiu Gargot. Les ubicacions dels tallers seran el claustre de Sant Francesc, els patis exterior i interior de l’Escorxador, el Palau Baltà, la plaça Jaume I, el claustre dels Trinitaris i la plaça Milà i Fontanals.