1.775 persones visiten edificis patrimonials en l’Obrim Vilafranca

La 4a edició ha comptat amb 17 espais visitables, tots ells amb visita guiada

temps lectura-Temps de lectura: 2 minuts

Aquest cap de setmana passat s’ha celebrat la 4a edició de l’Obrim Vilafranca organitzada pel servei de Turisme de l’Ajuntament de Vilafranca del Penedès amb visites guiades dissabte a la tarda i diumenge al matí.

Obrim Vilafranca ha destacat per la normalitat en el seu desenvolupament demostrant que és un esdeveniment consolidat i esperat. Com a projecte Obrim Vilafranca mostra l’interior d’alguns espais i edificis característics de la vila. Alguns d’ells no són oberts al públic i, per tant esdevé una oportunitat per fer una ullada al patrimoni i a la història de Vilafranca menys visible.

Aquesta 4a edició ha comptat amb 17 espais visitables, tots ells amb visita guiada on, fins i tot, era fàcil trobar-se amb algun propietari o persona relacionada que complementava les explicacions dels guies.

Alguns dels edificis clàssics de l’Obrim com el Palau Baltà o la Casa Macià han tingut novament èxit d’atracció, així com també els dos nous, la Casa Pelegrí i Güell i la Casa Janer, seu de COVIDES. Tampoc cal oblidar l’excel·lent acollida que ha tingut la visita a les noves instal·lacions de VINSEUM.

En total s’han fet 153 visites per on han passat 1.775 visitants. D’aquests un 78% ha estat públic local i d’entre els 41 i els 65 anys (un 57% del total). Un 63% han estat dones i un 37% homes.

Totes les visites eren amb reserva prèvia i s’han produït cancel·lacions, però gràcies a la bona gestió dels controladors i controladores, les persones de referència en cada edifici, es van poder omplir les vacants que es van produir.

Les visites es feien seguint els protocols COVID-19 com l’ús de la mascareta, el gel hidroalcohòlic i el control d’aforament.

La regidora de Turisme, M. Dolors Rius, es mostrava satisfeta de la 4 edició d’Obrim Vilafranca perquè “conèixer les cases per dins és conèixer la història de Vilafranca i les històries particulars que s’hi han viscut. Això ens permet poder mantenir-les vives, poder establir un lligam més íntim amb la vila i que l’estimem encara més”.

Per la regidora, els visitants gaudeixen molt de les visites i “això ens encoratja a treballar per corregir incidències i incorporar novetats de cara a l’edició de l’any vinent”.