Vilafranca, un any més ciutat defensora dels Drets Humans

Hi participen 28 ajuntaments i 9 entitats

L’Ajuntament de Vilafranca participa un any més en el projecte Ciutats Defensores dels Drets Humans, coordinat pel Fons Català de Cooperació al Desenvolupament i gestionat per la Comissió Catalana d’Ajuda al Refugiat. Hi participen 28 ajuntaments, i 9 entitats i institucions catalanes implicades en la defensa i promoció dels drets humans a escala local i global.

Des del 2013 es treballa conjuntament per visibilitzar i acompanyar la tasca de les persones i defensores dels drets humans i denunciar la persecució que pateixen, enfortint les xarxes de suport i protecció i millorant el coneixement, la promoció i la defensa dels drets humans entre la ciutadania catalana. L’Ajuntament de Vilafranca participa en aquest projecte des dels inicis, contribuint així a defensar qui defensa.

Aquest any s’està celebrant la XII edició la qual consta de dues gires. La gira de primavera que es va celebrar entre els dies 25 d’abril i 4 de maig; i la gira de tardor es farà entre el 3 i l’11 d’octubre.

Les defensores i els defensors de drets humans són persones que, de manera individual o col·lectiva, treballen per promoure o protegir els drets humans, principalment a escala local o regional. Contribueixen a l’eliminació efectiva de totes les violacions de drets humans i al desenvolupament de les llibertats fonamentals dels pobles i individus, i a la construcció de societats més justes, tenint com a principis la igualtat, la no discriminació i la dignitat humana.

A Vilafranca del Penedès en aquesta edició de tardor hi seran Lorrenie Leete, advocada i coordinadora del Legal Centre Lesbos, una organització que, des del 2016, ofereix informació i assistència legal i gratuïta als i les immigrants que arriben per la via marítima a la illa de Lesbos; i Ahmed Ettanji, president d’Equipe Media, un mitjà que treballa al Sàhara Occidental per trencar el bloqueig informatiu marroquí i que, des de la seva creació el 2009, ha hagut de fer front a amenaces, agressions, detencions arbitràries i confiscacions dels periodistes que integren l’equip.

Ambdós seran a Vilafranca el dimarts dia 4 d’octubre, a les 11 h, a l’Escorxador per tal de poder compartir amb l’alumnat dels centres educatius de Vilafranca el seu testimoni en relació amb la defensa dels Drets Humans.

La regidora de Solidaritat i Cooperació, Montse Arroyo, posa en valor el projecte “Ciutats Defensores dels Drets Humans” donat que és un “projecte municipalista que compta amb la participació d’ajuntaments, entitats i institucions que, des dels seus respectius àmbits d’actuació, treballen en la defensa dels drets humans”.