Torna el Festival del Dibuix The Big Draw a Vilafranca

Aterrarà a Vilafranca el dissabte 22 d’octubre

La regidoria de Cultura de l’Ajuntament de Vilafranca organitza amb la participació i complicitat de diferents col·lectius i entitats de la vila que tenen com a eina de treball i d’expressió artística el dibuix i la il·lustració, la participació un any més al Festival de Dibuix The Big Draw, una celebració especial d’homenatge al benestar i gaudi que comporta la pràctica artística del dibuix i la il·lustració.

Ahir al matí amb la presència del regidor de Cultura, Ricard Rafecas, de la tècnica de Cultura, Sílvia Amigó, i de representants dels diferents col·lectius, es va presentar l’esdeveniment que, en la seva setena edició consecutiva, aterrarà a Vilafranca el dissabte 22 d’octubre amb un seguit de tallers de dibuix en diferents emplaçaments del centre de la Vila.

Fundada l’any 2000 a la ciutat de Londres, The Big Draw Festival és una organització d’educació artística que promou el llenguatge visual i el llenguatge del dibuix com a eina per a l’aprenentatge, l’expressió i creativitat.

El lema del Big Draw d’aquest 2022 és Come back to colour (torna el color) i tots els tallers, tal com explicava Ricard Rafecas, tenen l’objectiu de “redescobrir la vitalitat i la salut, tornar a trobar-se en espais plens de color i alegria, aprendre a observar els colors de la natura a través de les estacions i capturar, celebrar i trobar l’alegria en totes les coses belles i meravelloses que el món conté”.

Els tallers es faran en horari de 17.30 a 20h i la participació és oberta a tothom, sense límits d’edat. No requereix inscripció prèvia.

Així, el Col·lectiu Gargot farà una activitat anomenada “Compartint color amb el cos”, a càrrec de Mariona Ríos i Joan Ramon Buisan, al pati de l’Escorxador. Zig-Zag Centre d’expressió plàstica farà l’activitat “Papallones de colors” a la plaça del Carme. El Petit Taller d’Art portarà davant del palau Baltà l’activitat “Tornen els colors de l’arc de Sant Martí”. El Col·lectiu Gargot, amb càrrec de Muntsa González farà l’activitat “A tot color” a la plaça del Campanar. L’IES Milà i Fontanals farà una activitat amb teixits de colors amb el nom de “Teixint la vila”, a la plaça Jaume I. L’Escola Municipal d’Art Arsenal portarà al claustre dels Trinitaris el taller Col(umna)or. I finalment, Gemma Guasch, també del Col·lectiu Gargot conduirà l’activitat “Miralls”, al pati de l’Escorxador.

Sílvia Amigó comentava que el Big Draw és una oportunitat “per gaudir del dibuix i la il·lustració en l’espai públic i per als tallers i les escoles que hi participen una ocasió per mostrar el seu treball” i feia una crida a la participació, perquè “en les 2 hores i mitja que dura l’activitat es pot fer un recorregut per tots els tallers”.