El Test de La Ciutat: Ramon Ferré, alcalde de Calafell

temps lectura-Temps de lectura: 3 minuts

Per conèixer millor els alcaldes i alcaldesses electes de diversos municipis de Catalunya, La Ciutat els realitza un breu test de 10 preguntes. Amb elles, descobrirem una part més personal de les persones que es troben al capdavant dels diferents Ajuntaments. Respon el Test de la Ciutat Ramon Ferré, alcalde de Calafell.

 

1- Quin és el seu racó preferit de Calafell?

N’hi ha molts, de racons bonics. Però crec que ara que ve la tardor, les postes de sol de Calafell són desconegudes, però són espectaculars.

 

2- Quin és el llibre que més ha gaudit o l’últim que ha llegit?

La veritat és que no acostumo a llegir massa llibres de novel·les, soc arquitecte i llegeixo coses més tècniques; m’agrada distreure’m i no estar constantment pensant. Acostumo a mirar llibres que tinc antics d’arquitectura, en tinc diversos de diferents arquitectes i els vaig fullejant.

 

3- De sèrie o pel·lícula, quina és la seva preferida?

L’última que he vist és Orange is the new black, que és una sèrie de presons de dones i es tracta el tema de la igualtat de gènere. Crec que està molt bé i la recomano.

 

4- Quina cançó no es pot treure del cap últimament?

N’hi ha vàries que m’agraden, però l’última que ha tret Bad Bunny m’agrada.

 

5- Quin és el plat que millor li surt a la cuina?

No acostumo a cuinar massa, no en sé molt, però sí que faig alguna cosa. A mi el que més m’agrada és el que em feia sempre la meva mare, que és carn arrebossada amb patates fregides, i també em surt molt bé.

 

6- Quina va ser la seva primera feina?

Jo feia classes de repàs a casa meva. Tenia molts alumnes que venien de manera individualitzada i els explicava totes les matèries que necessitaven reforç i, fins i tot, vaig tenir alumnes de més edat que jo i els podia explicar coses que a ells els interessava aprendre i també estic content per això. Després, vaig treballar a una impremta, on vaig aprendre molt a manipular papers, l’edició de llibres… i m’ha servit bastant en coses que he fet posteriorment perquè t’ajuda a entendre com funciona tot aquest món.

 

7- És arquitecte, però què volia ser quan era petit? Es veia fent carrera política?

Quan era petit, feia els pessebres i em passava tot l’any dibuixant com havia de ser el pessebre i això, al final, és urbanisme. Per tant, no sabia jo que seria arquitecte, però potser aquelles coses que feia de petit em van portar a ser-ho.

 

8- Si hagués de triar un referent polític, qui seria?

És complicat perquè la veritat és que no tinc cap ídol o cap persona en qui vulgui emmirallar-me, perquè crec que cadascú ha d’aportar la seva personalitat i el que pugui com a persona; i és el que intento fer. Tot i que, evidentment, m’agraden més les persones del món de l’esquerra que, per mi, sempre són un referent i també m’ensenyen a tirar endavant les meves polítiques.

 

9- Què és el que més li agrada de la Festa Major de Calafell?

El que més m’ha agradat enguany és que hem aconseguit crear una unió que altres anys no havíem tingut i crec que és positiu pel municipi que la gent vegi que hi ha d’haver algú que tingui una idea clara del que ha de ser la Festa Major, però també que doni marge i espai perquè la gent del municipi puguin fer una mica el que volen, sempre dins d’un ordre.

 

10- Quina és la millor manera de passar un diumenge al municipi?

N’hi ha moltes, però també es poden visitar la Ciutadella Ibèrica, el Castell, que són coses que no s’acostumen a fer, però ho recomano perquè després de la museïtzació que hem fet, i molts anys que s’hi ha estat treballant, jo crec que són dos referents culturals; així com la Casa Barral, la Confraria de Pescadors i moltes altres coses que es poden veure i que oferim.

I segur que els nous museus i espais museogràfics que estem preparant, com l’OK Experience, que serà al Pavelló Joan Ortoll, i també l’espai del Parc del Circ, seran ofertes complementàries que, quan estiguin oberts, també es podran visitar els diumenges.

 

BONUS: Completi la frase, Calafell és…

Calafell és un municipi complex, però estem intentant sintetitzar-lo i conèixer molt bé com funciona perquè sigui una “màquina de fer diners” i que la gent que hi viu pugui trobar possibilitats de feina i de negoci, i que visquin bàsicament del que és el nostre ADN: el comerç i la restauració. I per això ens estem implicant molt en què aquest sector tiri endavant.

No és per fer diners i enriquir-se, sinó perquè les famílies puguin viure millor i tenir una millor qualitat de vida; que a Calafell s’hi visqui millor.