Dimecres, 19 de juny de 2024
És notícia

Principi d’acord entre l’Ajuntament de Sant Sadurní i l’Ateneu Agrícola

Avatar photo

L’Ajuntament també manté converses amb El Centre per a la rehabilitació de la sala i convertir-la en un Auditori

L’Ajuntament de Sant Sadurní ha presentat el pla especial director urbanístic de l’Ateneu, que aborda la reforma integral de les instal·lacions de l’entitat i que donarien continuïtat a les dues primeres fases d’obres, amb la primera part de la remodelació del pavelló i substitució de la coberta, que van culminar a principis de 2021, i l’arranjament de la pista exterior i eixamplament del carrer Josep Rovira que ha d’iniciar-se aquesta primavera.

Després del darrer conveni signat a finals de febrer per poder fer front a aquesta segona fase de millores, l’Ajuntament i l’Ateneu Agrícola han arribat a un principi d’acord – a través de l’alcalde, Ton Amat, i el president de l’entitat, Ferran Andreu, i que s’haurà de ratificar a l’Assemblea de Socis – per a cercar la fórmula jurídica més favorable per a totes les parts i impulsar la rehabilitació de l’edifici social i cultural.

El nou conveni de col·laboració, de signar-se, habilitaria l’Ajuntament a iniciar la tramitació per encarregar els projectes executius de remodelació de l’immoble històric de l’entitat i de la sala del teatre.

El pla especial també contempla un arranjament integral de la finca, amb noves zones enjardinades i el condicionament d’altres espais.

 El nou teatre de l’Ateneu

La remodelació de l’edifici social i cultural mantindria la històrica arquitectura i la façana, rehabilitant aquelles parts de l’estructura i dels espais exteriors i interiors.

L’estudi de la reforma de la sala per convertir-la en el nou teatre de l’Ateneu contempla un aforament amb capacitat per a més de 500 localitats, distribuïdes entre la platea i dos pisos de butaques.

S’adequaria la instal·lació a la normativa en matèria d’incendis i seguretat, amb noves sortides d’emergència i restituint l’entrada original de la sala. La construcció comptaria amb nous lavabos, zones de despatxos i de magatzem, dos ascensors i una sala polivalent d’uns 90 metres quadrats, a més d’una cabina tècnica de llum i so.

Pel que fa al pavelló, les properes obres de millora inclouran la remodelació i ampliació de la zona de vestidors, amb quatre nous espais, a més d’un accés per a vehicles sanitaris i de serveis. L’altra gran actuació a les instal·lacions esportives seria la coberta de la pista exterior, apostant per un model obert als laterals, integrat i que mantingués l’harmonia estètica amb la resta del conjunt.

 Converses amb El Centre

Així mateix, l’Ajuntament continua mantenint converses amb els responsables de l’altra històrica entitat del municipi, El Centre, per avançar en l’acord per a la rehabilitació de la sala i que esdevingui el futur Auditori de Sant Sadurní.

Total
0
Shares
Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Notícia anterior

Els serveis municipals d’ocupació de Mollet atenen més de 5.000 persones l’any 2022

Notícia següent

Es redueixen els terminis d’atorgament de llicències d’obres majors a Sant Cugat

Notícies relacionades