Comença la preinscripció per als 110 habitatges de lloguer assequible a Calafell

Avatar photo

Fet històric, ja que fa 40 anys de l’última promoció de protecció oficial al municipi

Aquest dilluns, 27 de març, comença el període de preinscripció per als 110 nous habitatges de lloguer assequible, promoguts per l’Ajuntament, que començaran a construir-se a Calafell ben aviat. Les persones interessades han d’adreçar-se a les oficines del Servei d’Atenció al Ciutadà (SAC) per fer aquest tràmit inicial.

Aquesta preinscripció no és la definitiva, però servirà per poder preveure la demanda que hi hagi i de quina tipologia d’habitatge, ja que s’oferiran pisos de dos i tres habitacions, tots amb plaça de pàrquing. També servirà perquè les persones interessades coneguin la resta de tràmits que caldrà fer en el futur, informació que els serà facilitada al SAC.

Un dels tràmits és del tot imprescindible: estar inscrit al registre de sol·licitants d’habitatge de protecció oficial de la Generalitat. Al SAC s’informarà de com fer aquesta inscripció ineludible.

Cal recordar també que els pisos encara trigaran a lliurar-se als inquilins, ja que no s’han començat a construir. Però la tramitació es posa en marxa perquè sigui possible lliurar claus tan bon punt estiguin acabades les obres.

Què és el lloguer assequible

No s’ha de confondre amb un lloguer social, que és una figura diferent i per a altres situacions. L’assequible és un lloguer que està per sota dels preus de mercat, d’acord amb unes ràtios que determina la Generalitat. La seva finalitat és facilitar l’accés a l’habitatge, però les persones que s’hi acullin hauran de tenir ingressos suficients per assumir el cost. En concret, el cost no podrà superar el 35% dels ingressos. Els lloguers que s’oferiran seran a partir de 485 euros mensuals.

Cap habitatge públic des de l’any 1982

L’alcalde de Calafell, Ramon Ferré, explica que “aquesta promoció és un fet històric, ja que des de l’any 1982 no ha construït cap habitatge públic al municipi”.

Ferré afegeix: “Moltes persones podran accedir per fi a un habitatge digne, amb un lloguer assequible a les seves possibilitats. Estem parlant de famílies amb fills, persones soles, famílies monoparentals, persones grans, persones o parelles que volen emancipar-se… Estem parlant d’una política social de primeríssima línia”.

Sobre els pisos, l’alcalde diu: “Seran habitatges que es podran construir bastant ràpidament, ja que usaran elements prefabricats. Però seran sempre pisos de bona qualitat arquitectònica i constructiva”.

Total
0
Shares
Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Notícia anterior

PS + Agrupament Encampadà destaca el compromís per l’atenció pediàtrica al Pas de la Casa

Notícia següent

Pere Aragonès i Joan Laporta gaudeixen junts al Camp Nou

Notícies relacionades