L’alcalde de Vilafranca fa una crida a la responsabilitat dels ciutadans

Pere Regull s'ha mostrat preocupat per la percepció que reben sobre la relaxació en les conductes de la població

temps lectura-Temps de lectura: 2 minuts
En imatge, l'alcalde de Vilafranca fent les pertinents declaracions. Foto CEDIDA
Hivern GrandValira Andorra / 28 novembre a 30 gener

L’Alcalde de Vilafranca, Pere Regull, acompanyat pel regidor de Seguretat Ciutadana, Joan Manel Montfort, i l’inspector en cap de la Policia Local de Vilafranca, Albert Romero, ha comparegut aquest migdia en roda de premsa per fer una crida a la responsabilitat de tothom en aquests moments en què “d’una banda veiem notícies preocupants als mitjans de comunicació i de l’altra percebem una certa relaxació en certes conductes de la població”.

L’alcalde ha advertit que, malgrat que no hi hagi ingressats per Coronavirus a l’hospital de Vilafranca, “no vol dir que no hi hagi persones infectades. A l’Alt Penedès hi ha persones que han donat positiu, al marge que desenvolupin o no una simptomatologia greu”.Pere Regull també ha volgut fer un toc d’atenció en el sentit que la mitjana d’edat dels infectats ha baixat respecte a la primera onada.

“Els sectors més joves de la població s’han de conscienciar que ells també poden desenvolupar la malaltia i el que és més greu, la poden transmetre als seus pares, avis…que poden ser de sectors vulnerables. Faig una crida a respectar les normes higiènico-sanitàries i aquí la mascareta és fonamental, tant per no infectar com per no ser infectat”, ha afirmat l’alcalde. Regull ha advertit de la duresa d’un hipotètic confinament al mes d’agost, que seria “molt més traumàtic que el que hem viscut. No ens podem permetre tornar a fases enrere, amb la societat aturada. Hem d’extremar les precaucions”.

El regidor Montfort ha insistit que la situació continua sent greu i “qualsevol rebrot que es pugui donar pot portar conseqüències nefastes”. Ha explicat que des de l’Ajuntament s’ha procurat facilitat la reobertura de l’activitat econòmica, que les terrasses tinguessin més espai, etc. “Tot això comporta afluència de gent i és normal. La gent té ganes de sortir. Però ho hem fer amb responsabilitat de tots i cadascun de nosaltres. No es pot posar un policia darrera de cada persona”, ha dit Montfort.

El regidor ha fet èmfasi que des de l’administració “es poden posar les mesures, explicar, advertir, aconsellar…però és cadascú, en definitiva, qui té l’última paraula i hi ha gent que només entén que li posin una multa”. El regidor de Seguretat Ciutadana ha explicat que aquests dies la Policia Local ha advertit molta gent i s’ha sancionat 5 persones per no portar mascareta, que eren reincidents.“A partir d’ara entenem que la gent està suficientment informada i entrarem en una fase sancionadora contra les conductes irresponsables” ha dit.

Els responsables municipal han insistit en l’elevat risc de contagi que hi pot haver en festes i trobades on es fa “botellón” i que seran controlades especialment per la Policia Local. “No es tracta de criminalitzar el col·lectiu de la gent jove, però encara que creguin que això no va amb ells, la seva conducta pot portar conseqüències greus per als seus entorns familiars”, remarcava Joan Manel Montfort.

La Policia Local de Vilafranca ha aixecat unes 1.500 actes durant l’estat d’alarma. Les multes per no portar mascareta tindran una quantia a partir de 100 euros.