El Garraf i el Baix Penedès reclamen que es recuperin els descomptes per recurrència a la C-32

Els ajuntaments lamenten que les noves bonificacions als peatges perjudiquin nombrosos residents

temps lectura-Temps de lectura: 2 minuts
Banner superior La Ciutat Publicitat

Els alcaldes del Garraf i del litoral del Baix Penedès insten el Departament de Territori a recuperar els descomptes per recurrència que s’aplicaven a la C-32 abans de l’1 de setembre, quan va canviar el sistema de bonificacions. Els ajuntaments, agrupats sota el Pacte del Penedès Marítim, lamenten que els nous descomptes només s’apliquen en vehicles que fan el viatge d’anada i tornada el mateix dia, mentre abans es premiava la recurrència mensual amb una rebaixa que podia arribar al 60%. El canvi, apunten, està perjudicant nombrosos residents del territori, que ho han denunciat a les xarxes socials els darrers dies. Els alcaldes preveuen fer arribar la petició al Parlament.

Els alcaldes han acordat aquesta reclamació en una reunió del Pacte del Penedès Marítim celebrada a Cunit aquest dimarts, amb representants del Vendrell, Calafell, Cunit, Cubelles, Vilanova i la Geltrú, Sitges, Sant Pere de Ribes, Canyelles i Olivella, i així com dels dos Consells Comarcals i de la Federació Empresarial del Gran Penedès.

El sistema de descomptes que va entrar en vigor l’1 de setembre suposa un 40% de rebaixa al tram Castelldefels – Sitges i del 70% al tram Sitges – el Vendrell, sempre i quan es faci l’anada i tornada en un mateix dia natural i laborable, amb el mateix origen i destí, des del primer viatge.

Els alcaldes van aplaudir la mesura quan es va presentar, però avisen que les noves bonificacions són insuficients, ja que abans s’oferia un descompte de fins al 60% a aquells usuaris que creuaven la barrera diverses vegades en un mes, sense condicionar l’origen i destí, ni a fer l’anada i tornada el mateix dia.

Al mateix temps, persisteixen novament en demanar uns descomptes més amplis per als veïns: del 100% a la barrera de Cubelles i del 50% a Vallcarca des del primer viatge. Els batlles demanaran una reunió amb els responsables del Departament de Territori per traslladar el seu malestar, alhora que volen fer arribar aquesta reclamació al Parlament per a què s’insti el Govern a modificar els descomptes.