Dijous, 20 de juny de 2024
És notícia

El consell comarcal del Baix Penedès obre el període per demanar les beques menjador

Avatar photo

El tràmit s’haurà de fer de forma telemàtica

El consell comarcal del Baix Penedès obre dilluns vinent, 8 de juny, el període per demanar beques de menjador escolar per al curs 2020-2021. Enguany, el tràmit s’haurà de fer de forma telemàtica, atesa la situació sanitària per tal d’evitar aglomeracions i prevenir contagis. Per facilitar-ho, el consell comarcal ha activat eines informatives a la seva web (cliqueu aquí).

No obstant, depenent de l’evolució de la pandèmia, s’habilitaran formes de presentació de sol·licituds de forma presencial. La convocatòria quedarà oberta durant tot el curs escolar 2020-2021.

Per poder fer el tràmit telemàtic, és necessària la signatura electrònica, la qual es podrà obtenir per un dels canals proposats a la pàgina web del consell. Podeu clicar els enllaços on s’explica com obtenir algun dels dos certificats, mitjançant un tutorial. Els alumnes que sol·licitin beca de menjador, hauran de tenir, obligatòriament DNI o NIE.

Criteris per atorgament ajuts (orientatiu)

1. El llindar es calcularà en funció dels membres computables de la unitat familiar i per l’agregació de les unitats de consum que es detallen a continuació:

–Primer adult (sustentadors principals): 10.981,40 euros

–Segon adult (sustentadors principals): 5.490,80 euros

–Altres adults que integren la unitat familiar diferents dels sustentadors principals: 2.745,35 euros

–Per cada nen de la unitat familiar: 3.294,45 euros

Si la renda familiar anual, calculada d’acord amb el que estableixen les bases, no supera aquest llindar, es concedirà un ajut de fins al 50% del cost del servei de menjador. Les sol·licituds que estiguin per sobre d’aquest llindar constaran com a denegades.

2. No tenir un volum de negoci superior a 155.000,00 euros calculat sumant els volums de negoci de tots els membres computables de la unitat familiar.

3. Podran optar als ajuts les unitats familiars en què la suma de tots els rendiments nets reduïts del capital mobiliari més el saldo net positiu de tots els guanys i pèrdues patrimonials pertanyents als membres computables de la família, excloent les subvencions rebudes per a l’adquisició o rehabilitació de l’habitatge habitual i, en el seu cas, la renda bàsica d’emancipació, no superi 1.700,00 euros.

4. La suma dels valors cadastrals de les finques urbanes dels membres computables que componen la unitat familiar, exclòs l’habitatge habitual, no pot superar els 42.900,00 euros.

Total
0
Shares
Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Notícia anterior

La recollida d’aliments de Tortosa recull 13.000 quilos d’aliments bàsics

Notícia següent

ARTICLE OPINIÓ: “Tenim sort de tenir-vos a prop”

Notícies relacionades