Finalitzen les obres de millora a l’estació de Rodalies de Vilafranca

Aquest migdia, l’alcalde de Vilafranca del Penedès, Pere Regull, acompanyat pel regidor d’Urbanisme, Francisco Romero, i el regidor de Mobilitat, Aureli Ruiz, i el president de Renfe, Raül Blanco, han visitat les obres de millora de l’estació de Vilafranca, recentment finalitzades i posades en servei.

Aquestes actuacions, emmarcades en el Pla “Transformem Rodalies”, han suposat una inversió de Renfe de 2.751.878 euros i l’obra s’ha executat dins els terminis previstos.

Les principals actuacions han consistit en l’adequació de l’estació per esdevenir accessible amb la renovació integral dels ascensors, un d’ells amb connexió directa entre vestíbul, andana i passarel·la; la nova construcció de rampa d’accés al vestíbul a l’entrada principal de l’estació i prolongació del vestíbul i la nova zona d’atenció al viatger; l’adequació a normativa PMR dels lavabos; una nova pavimentació i configuració del paviment segons la normativa d’accessibilitat a totes les andanes; l’adequació i millora de l’enllumenat de vestíbul i andanes; nous circuits al vestíbul i andanes; millores en els sistemes d’informació.

En declaracions als mitjans de comunicació, el president de Renfe, Raül Blanco, destacava la inversió feta per Renfe per fer una estació “més accessible, més segura, més moderna i molt més integrada a la ciutat tant per al pas de persones, com des del punt de vista de l’edifici patrimonial. És una mostra del compromís de Renfe amb el territori i amb el servei públic”Blanco ha emmarcat les millores a l’estació de Vilafranca en les inversions en curs o ja executades amb més de 56 MEUR des del 2020 en diferents estacions de Rodalies catalanes.

Per la seva part, l’alcalde Pere Regull es mostrava satisfet de la inversió important executada a Vilafranca “per fer una estació més segura, més moderna i més funcional”Regull ha fet esment al conveni amb ADIF aprovat aquesta setmana pel ple municipal, “on s’hi preveuen millores addicionals, com el cobriment amb una plataforma envidriada de la zona de les vies davant de l’estació i amb una llosa davant del passeig del Camp els Rolls per connectar el carrer del Comerç amb la plaça de l’Estació amb un pas de ciutat fantàstic, a banda d’unes escales mecàniques per baixar a les andanes”.

L’alcalde no s’ha estat d’esmentar el desig dels usuaris que finalitzin les obres que actualment s’executen a la línia R4 de Rodalies. “Esperem que totes aquestes millores acabin suposant un bon servei. La gent vol arribar puntual als seus llocs de treball o d’estudi. Però sense bones infraestructures no hi ha bon servei. Durant molts anys no s’ha invertit el que tocava. Agraïm la decisió de Renfe en aquest moment d’invertir en la línia”, ha dit Pere Regull.

Adrià Torres Redacció

Missatges recents

Mor un ciclista després de patir una parada cardiorespiratòria

Un home de 60 anys ha mort després de patir una parada cardiorespiratòria quan circulava…

7 hores fa

Alerta per tempestes fortes aquest diumenge a gran part de Catalunya

Les previsions indiquen que les precipitacions poden tornar a ser intenses també a partir del…

7 hores fa

MIRACLE A LA SELVA: Trobats vius els quatre germans desapareguts 40 dies a la selva

Contra tot pronòstic i després d'un sonat anunci fallit (aquí), finalment els quatre germans que…

7 hores fa

Tracta de ferir amb un ganivet a la Policia: Portava el cotxe robat i anava sense carnet

La Policia Local ha detingut un home després de fugir amb un vehicle robat i…

8 hores fa

La primera edició del Primavera Sound a Madrid acaba amb 90.000 assistents tot i les dificultats

El Primavera Sound tancarà la seva primera edició amb seu a Madrid amb un total…

8 hores fa

Mor un motorista de 48 anys en col·lidir contra un turisme

Un home de 48 ha mort aquest matí al voltant de les 10:38 h. Segons…

8 hores fa

Esta web utiliza cookies.