Mig milió d’euros pel projecte comercial Vilamar Centre de Calafell

Empenta a una iniciativa que vol revitalitzar el principal nucli comercial del municipi i ajudar al sector a refer-se de la crisi de la pandèmia

L’Ajuntament de Calafell rebrà 549.577 euros dels fons europeus Next-Generation, per al projecte comercial Vilamar Centre. La inversió serà el doble d’aquesta xifra, ja que la subvenció en cobreix el 50%. Aquests diners significaran una empenta important a una iniciativa que vol revitalitzar el principal nucli comercial i turístic del nostre municipi i, a la vegada, dinamitzar un dels sectors més castigats per la crisi provocada per la pandèmia.

La comissió d’avaluació del programa de suport al sector comercial s’ha reunit aquest 30 de desembre i ha aprovat 110 projectes arreu de l’Estat. El de Calafell, que es presentava dins de la categoria de zones d’alta afluència turística, és l’únic de la circumscripció de Tarragona de totes les categories que ha reeixit.

“El nostre era un molt bon projecte i així ha quedat acreditat”, diu l’alcalde, Ramon Ferré. “La zona comercial Vilamar Centre necessitarà actuacions a molts nivells i un pressupost més ampli. Però l’import assolit cobreix necessitats de futur que qualsevol eix comercial urbà ha de tenir i que aquests fons europeus venen precisament a subvencionar”, ha afegit.

El projecte que l’Ajuntament va presentar, i que ara ha estat aprovat, preveu quatre eixos d’acció:

  • Transició energètica: instal·lació de plaques fotovoltaiques, senyalització d’ubicació i disponibilitat de places de pàrquing per a descongestionar el trànsit i foment del transport públic, equipant les marquesines amb carregadors de mòbil i wifi.
  • Transformació digital: punts wifi i desenvolupament de l’aplicació “Calafell a casa” per a la compra en línia.
  • Inclusió social i cohesió territorial: creació d’una marca “Vilamar Centre”, per a agrupar els diferents establiments comercials.
  • Economia circular: gestió sostenible i reciclatge de residus porta a porta.

Els ajuts dels fons Next-Generation es vehiculen mitjançant el Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència, que pel que fa als sectors comercials i turístics és gestionat pel Ministeri d’Indústria, Comerç i Turisme.