Les llars d’infants comencen el curs escolar amb un total de 265 matriculats

temps lectura-Temps de lectura: 2 minuts

Aquest dilluns, 6 de setembre, les llars municipals d’infants de Vilafranca han tornat a obrir les seves portes per començar un curs escolar que s’espera es pugui desenvolupar amb la màxima normalitat possible, tot i seguir complint amb les instruccions pedagògiques i higienicosanitàries que han fixat les autoritats educatives i sanitàries de la Generalitat de Catalunya.

El conjunt de les quatre llars d’infants Enxaneta, Sol Solet, El Parquet i Lola Anglada acolliran un total de 265 nens i nenes. Aquest infants seran atesos per un total de 39 professionals d’educació infantil (educadors/es i educadors/es auxiliars) que estan altament compromeses amb la seva feina i en constant reflexió sobre la pràctica educativa, tot plantejant-se nous reptes i noves metodologies de treball ajustades a les necessitats dels infants i les seves famílies.

Un any més, s’han pogut atendre totes les sol·licituds de plaça d’infants nascuts els anys 2019 i 2020 (aules de P1 i de P2).

Les llars municipals d’infants de Vilafranca, en la línia del que ha passat els darrers anys, escolaritzen un percentatge elevat dels infants de 0-3 anys de la ciutat. Tot i no tractar-se d’una etapa d’escolarització obligatòria, un 27% dels infants d’1-2 anys i un 43% dels de 2-3 anys assistiran a un d’aquests centres educatius de titularitat municipal. L’Ajuntament de Vilafranca contribueix amb aquesta àmplia oferta a la conciliació familiar i laboral de les famílies, sense perdre de vista la importància que aquesta etapa té en el desenvolupament dels nens i nenes. Les quatre llars municipals d’infants són centres eminentment educatius, amb un projecte pedagògic compartit que es centra en les capacitats de l’infant i té per objectiu afavorir el desenvolupament integral dels nens i les nenes, a través d’aprenentatges vivencials.

Els indicadors de seguiment del servei se situen en uns estàndards de qualitat molt satisfactoris en termes comparatius. Aquestes dades s’obtenen a través dels cercles de comparació intermunicipals impulsats per la Diputació de Barcelona, en els quals s’hi participa des de fa setze anys.

La regidora d’Educació, Xell Montserrat, ha insistit en la importància de l’etapa educativa 0-3 anys, tant per als infants com per a les famílies. “Des de l’Ajuntament hi apostem decididament com ho demostra l’aportació anual d’1.490.000 euros al funcionament de les llars, cosa que representa un cost mitjà de 5.620 euros anuals per plaça”, ha dit la regidora. L’aportació global de els famílies al sosteniment del les llars d’infants és del 25%. La resta va a càrrec de la Generalitat de Catalunya (25%) i de l’Ajuntament de Vilafranca (50%).