Dilluns, 24 de juny de 2024
És notícia

L’alberg municipal de Vilafranca implementarà un projecte de millora d’eficiència energètica i climatització

Avatar photo

El centre respon a un model d’alberg de cap de setmana i festius, amb una utilització principal per part de grups, tot i que també de famílies

L’alberg municipal de Vilafranca del Penedès ha tancat l’any 2022 amb unes xifres d’ocupació que consoliden el projecte iniciat l’any 2018 per adequar l’equipament als usos de turisme familiar i juvenil. El centre respon a un model d’alberg de cap de setmana i festius, amb una utilització principal per part de grups, tot i que també de famílies. El regidor de Joventut, Miquel Medialdea, acompanyat dels responsables tècnics de l’alberg, Ruben Calvo i Dani Sáez, han anunciat aquest dilluns que aquest any 2023 es continuarà amb la millora de l’edifici, on es faran obres per incrementar l’eficiència energètica i millorar la climatització.

Des del 2019, quan l’alberg es va incorporar a la xarxa d’albergs Xanascat, s’han fet treballs de parcel·lació de l’espai exterior i també de l’interior, marcant la distribució dels espais comuns i la zona de pernoctació. S’ha clarificat l’accés a l’alberg i s’han renovat les lliteres i matalassos per guanyar confortabilitat, amb el doble de places adaptades i algunes places també en lliteres XXL per a persones molt altes. A les habitacions, totes amb bany, també s’han renovat taquilles i a cada llit s’hi ha instal·lat un kit de connectivitat (llum, endoll i usb). El regidor de Joventut valora que tots aquests canvis han contribuït a un increment dels usos, amb una mitjana l’any 2022 de 30 usuaris diaris i 2,7 dies de pernoctació.

 

Els usos turístics són els que més han crescut el darrer any, més del doble, i continuen predominant les persones usuàries a través de col·lectius (62,97%) davant dels usos de particulars (37,03%). Miquel Medialdea explica que aquests són “uns resultats molt positius, però a banda dels resultats quantitatius, ens interessa el balanç qualitatiu que ens aporten les enquestes de satisfacció. Ens satisfà el creixement, sobretot de nous usuaris que arriben per recomanació”.

Segons ha anunciat Medialdea, “amb l’objectiu de posicionar l’alberg com a destí turístic nacional, aquest any s’implementarà un nou projecte de millora d’eficiència energètica i climatització”. Amb aquesta intervenció es volen millorar en les condicions de confort tèrmic dels usuaris, reduir la demanda energètica de l’edifici i afavorir l’estalvi energètic. El projecte, subvencionat en un 30% pels fons Next Generation, suposarà una inversió de 270.569,04€ i s’iniciarà el proper mes d’octubre. Durant l’execució dels treballs, 3 mesos, l’alberg estarà tancat al públic. L’actuació preveu renovar finestres, instal·lar protectors solars a les façanes i renovar la il·luminació amb tecnologia LED. També es corregirà l’aïllament i s’instal·larà un sistema de ventilació mecànica amb recuperació de calor.

L’alberg municipal de Vilafranca disposa de 60 places que s’incrementaran a 72 aquest any per avançar cap a la suficiència econòmica de l’equipament. “Aquest any 2022 ha estat el primer plenament turístic després de la pandèmia i estem molt contents perquè quasi hem triplicat les dades del primer any de funcionament. Creiem que el servei ha estat ben rebut i ens anima a continuar”, ha indicat el regidor.

Total
0
Shares
Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Notícia anterior

Marc Castells (Junts): “Apostem per la Igualada blava per fer Igualada més verda”

Notícia següent

El Govern i Andorra la Vella sumen esforços pel festival audiovisual Ull Nu

Notícies relacionades