La CUP de Vilafranca tanca la porta a un pacte independentista i aplana el camí al PSC

Francisco Romero serà previsiblement l'alcalde perquè no hi ha una majoria alternativa

temps lectura-Temps de lectura: < 1 minut

La CUP de Vilafranca del Penedès ha anunciat que no donarà suport a la proposta de fer un pacte de govern amb Junts i ERC, fet que aplana el camí al PSC per governar en solitari després de la victòria a les eleccions municipals.

Postconvergents i republicans havien ofert als anticapitalistes fer un acord alternatiu al govern en minoria anunciat pel PSC, de manera que l’executiu el formessin 12 regidors davant els 8 dels socialistes. Els cupaires, però, hi han tancat la porta. Ho han acordat en assemblea, ratificant l’anunci que van fer en campanya, quan van asseverar que no pactarien cap govern o investidura del PSC o Junts “perquè significaria continuar amb les polítiques de sempre, sense possibilitat de propostes transformadores”.

“Aquest possible pacte independentista és el segon plat per Junts per Vilafranca, el qual no dubtarà a tornar a configurar la sociovergència dels darrers anys”, ha afirmat aquest dimecres la cap de llista de la CUP a Vilafranca, Marta Soler.

Les decisions de la CUP arriba després que Junts anunciés als mitjans la intenció de formar un pacte independentista i que ERC s’hi avingués públicament amb un comunicat, posant sobre la taula diversos condicionants. Entre aquests, demanava ostentar l’alcaldia durant els primers dos anys de la legislatura, incrementar el pressupost per a habitatge i activar diversos equipaments al llarg del mandat, com el CUAP i la Biblioteca Comarcal.

“Són punts buits de contingut i no garanteixen polítiques transformadores”, ha afirmat Soler, que considera la proposta de pacte un “xec en blanc” per la seva “falta de concreció”.