FranCisco Romero fa un balanç positiu dels primers 100 dies de govern

“Ha estat una etapa viscuda amb molta il·lusió i emoció. Treballaria totes les hores del dia per avançar i fer tot el possible per millorar Vilafranca”

temps lectura-Temps de lectura: 4 minuts

Aquesta setmana es compleixen els primers 100 dies del nou govern municipal i l’alcalde de Vilafranca, FranCisco Romero, ha fet una valoració en roda de premsa de l’estat de les mesures anunciades durant la campanya electoral per complir durant aquest període, així com la resta de projectes que s’estan treballant des de l’Ajuntament.

FranCisco Romero ha començat destacant la il·lusió i motivació amb la qual està vivint aquests primers mesos de la nova etapa política. “Ha estat una etapa viscuda amb molta il·lusió i emoció. Treballaria totes les hores del dia per avançar i fer tot el possible per millorar Vilafranca”, ha assegurat. L’alcalde ha volgut fer un reconeixement a la tasca que estan portant a terme el seu equip de regidores i regidors i els equips tècnics, que estan treballant intensament per a tirar endavant tots els projectes. “Treballar les mesures dels 100 primers dies, a ple estiu i amb un mes d’agost poc hàbil pel mig, ha requerit un treball intens i un gran compromís per part de tothom. Podem estar satisfets del camí iniciat”, ha declarat.

L’alcalde ha recordat que el seu compromís és complir amb el programa electoral “retornant a la ciutadania la confiança que ens va donar amb el seu vot i essent coherent. Creiem que aquesta ha de ser la manera de fer per prestigiar la política”. En aquesta línia, Romero, tal com va prometre, vol implantar una alcaldia de proximitat, situant les persones i les entitats al centre de la política municipal. En aquest sentit, ja ha mantingut trobades amb les associacions veïnals, amb la comunitat educativa, i amb altres entitats del municipi en diversos àmbits.

Pel que fa als compliments del compromís electoral amb 8 mesures concretes, FranCisco Romero ha detallat les accions que s’han dut a terme en diferents àmbits de la gestió municipal:

  1. Seguretat Ciutadana: Incorporació de 3 nous agents a la plantilla de la Policia Local, fent tasques de policia de barri. Abans de finalitzar l’any s’instal·laran 15 noves càmeres de seguretat en 5 punts de la vila. A principis d’any s’implementarà la figura del “sereno”.
  2. Esports: Es disposa d’una proposta tècnica de nous vestidors del pavelló d’hoquei patins i s’ha sol·licitat al Ministeri una subvenció d’uns 300.000€ per renovar-los. A final d’any es renovarà l’equipament de fitness i el terra de la sala polivalent del Complex Aquàtic.
  3. ComerçEn marxa els ajuts a la rehabilitació de locals comercials per a la dinamització del comerç. Per a fer-la més efectiva, l’equip tècnic municipal assessorarà sobre les millors solucions en cada cas. Convocatòria oberta fins al 31 de desembre.
  4. Gent GranEn tràmit les gestions per instal·lar caixers automàtics als casals municipals de la Gent Gran amb la col·laboració de la Diputació de Barcelona.
    1. També s’està treballant en la col·locació d’un quiosc digital de tramitació, com a prova pilot per ajudar i guiar les gestions en línia.
  5. Espai públic: S’està treballant en un programa tipus App mòbil perquè donar solució ràpida i eficaç a les incidències a l’espai públic.
  6. Cultura: L’equip de govern aposta per rehabilitar espais com la nau del c/ Comerç i l’antic hospital com espais vinculats a la cultura. En aquest sentit la proposta és situar la segona biblioteca a la nau del c/Comerç, la qual haurà de ser treballada i acordada amb la resta de grups municipals. “Tenim fons europeus i el programa de biblioteques que poden ajudar a cobrir la major part de la inversió i creiem que s’ha d’aprofitar”, ha dit l’alcalde.
  7. Transport, Salut i Educació: Des de la primera setmana del nou govern, es mantenen contactes i trobades amb les administracions responsables per reivindicar millores en els àmbits de la salut, l’educació i, amb especial èmfasi, el transport públic a Vilafranca i al Penedès, tal com s’ha fet palès en les darreres setmanes. “En el que depèn d’altres administracions, cal seguir treballant, però ens agradaria que les millores arribessin més ràpid del que van”, ha dit Romero.

L’alcaldia de proximitat, projecte nou i destacat per aquest mandat

Com a 8a mesuraFranCisco Romero ha anunciat la posada en marxa del projecte d’alcaldia de proximitat que arribarà a tots els barris i que s’iniciarà la primera setmana d’octubre, a la Girada. El projecte, que l’alcalde ha qualificat de “gran repte” pretén acostar la política municipal a la ciutadania i “treballar amb el veïnat la definició de millora de cada barri a partir d’una comunicació estreta i fluïda”.

De dilluns a dijous i de manera cíclica durant l’any, l’alcalde, l’equip de govern i l’equip tècnic municipal visitaran tots el barris de Vilafranca seguint un programa d’atenció a la ciutadania que s’ocuparà de tots els àmbits de preocupació ciutadana: seguretat i convivència, espai públic i propostes de millora. A més, l’alcalde continuarà l’atenció individualitzada amb la iniciativa “Vols fer un cafè?”, per a un contacte més personal i posa en marxa un canal directe de comunicació via WhatsApp. Les persones que vulguin fer un cafè amb l’alcalde o enviar algun comentari o consulta per ser resposta de manera telemàtica poden enviar un missatge de Whatsapp al núm. 600464238 o un correu electrònic a alcaldia@vilafranca.cat

Continua la renovació urbana i sostenible

L’alcalde ha explicat també que properament continuarà el projecte de renovació urbana sostenible encetat el mandat anterior amb el PIICC amb una actuació important a l’avinguda de Catalunya. Durant tot el mandat es procedirà a la renovació de diferents espais públics, a tots els barris de Vilafranca, treballant-se en coordinació amb les associacions de veïns i la ciutadania. “Calculem que aquest mandat hi haurà disponibles uns 15 MEUR per a inversions, una part important dels quals han de ser a l’espai públic. Intentarem que a tots els barris hi hagi projectes de millora”, ha dit Romero.

Diàleg i treballar sobre programes

Començar el mandat en solitari, si la força era suficient, era el compromís anunciat per FranCisco Romero. El seu balanç en aquest sentit també és positiu i valora molt la col·laboració i bona disposició dels grups municipals per treballar les propostes plantejades en els programes electorals. Segons Romero“el diàleg i el consens són la principal base de relació amb la resta de grups”.

L’alcalde assegura que el repte és ara continuar treballant en aquesta línia amb les ordenances fiscals i el pressupost, que marcaran les prioritat per a tot el mandat. L’alcalde ha agraït la complicitat a la resta de partits polítics. “Tots són molt conscients dels reptes que tenim i de que cal seguir treballant amb unitat d’acció municipal, posant per davant els interessos de Vilafranca” ha afirmat.