Dimecres, 19 de juny de 2024
És notícia

Es desmantella una plantació de marihuana a Cunit

Avatar photo

És la segona vegada en 16 mesos que es desmantella una plantació de marihuana al mateix habitatge

Guàrdia Civil i Policia Local han desmantellat una nova plantació de marihuana al municipi de Cunit amb 902 plantes. Es tracta de la segona vegada que es localitzen  plantes en aquest domicili en 16 mesos. La primera actuació va ser a finals de novembre de 2021.

Es van intervenir 902 plantes de marihuana totalment desenvolupada, que es trobava molt prop de ser collida, i nombrosos objectes relacionats i necessaris per a portar endavant una plantació, així com més de mil euros en metàl·lic; la plantació es trobava oculta en diferents estances.

 

En l’operació s’han detingut a tres persones, dues són les mateixes que també van ser detingudes el novembre de 2021, quan es van trobar 1.525 plantes. Les tres persones han estat detingudes com a responsables d’un delicte contra la salut pública i defraudació de fluid elèctric; es té constància que han defraudat a la companyia subministradora 244 amperes, la qual cosa equival aproximadament al consum de 25 habitatges.

Aquesta plantació va ser detectada pels agents de recerca de la Guàrdia Civil, fa uns mesos, i al llarg d’aquest temps han intentat identificar plenament a les persones que eren responsables tant de la propietat de les plantes, com de la seva cura, comptant per a nombroses gestions amb el suport imprescindible de la Policia Local de Cunit.

 

Durant la recerca es va poder comprovar que la plantació sempre era custodiada per algun dels detinguts, i que els aparells elèctrics necessaris per a la cura de les plantes, eren alimentats amb energia elèctrica obtinguda de manera fraudulenta a través de connexions irregulars a la xarxa.

Durant ala passada matinada s’ha desplegat un dispositiu amb agents especialitzats en la lluita contra el tràfic de drogues, al costat d’altres components de la Guàrdia Civil i un ampli dispositiu de suport de la Policia Local de Cunit, practicant-se l’entrada al domicili i el registre d’aquest.

 

Així, s’han intervingut 902 plantes, nombrós material del necessari per al cultiu de marihuana, tal com transformadors, llums específics o aparells d’aire condicionat, al costat de gairebé mil euros en metàl·lic. El material confiscat i posteriorment destruït arribava gairebé a les dues tones de pes.

Els detinguts van ser posats a la disposició del Jutjat d’Instrucció en funcions de Guàrdia del Vendrell i se’ls imputen delictes de tràfic de drogues i defraudació de fluid elèctric.

 

La recerca ha estat desenvolupada per agents de Recerca Fiscal de la Guàrdia Civil en col·laboració amb la Policia Local de Cunit, i altres unitats especialitzades de la Guàrdia Civil. A més, s’ha comptat amb la col·laboració de tècnics de la companyia distribuïdora de subministrament elèctric ENDESA a l’hora de desconexionar els punts de connexió il·lícita.

Aquestes actuacions s’emmarquen en el Pla Nacional d’Actuació contra la Criminalitat associada a la Producció i Tràfic de Marihuana de la Secretaria d’Estat de Seguretat, la finalitat de la qual és donar una resposta a l’enorme creixement que el mercat de la marihuana ha experimentat, posicionant-se com una de les principals amenaces relacionades amb la salut pública.

En concret, a Cunit, en diverses operacions conjuntes entre la Guàrdia Civil i la Policia Local en els darrers 16 mesos, s’han confiscat 5.766 plantes i 22 kg de cabdells de marihuana i s’ha destruït material relacionat amb les plantacions amb un pes de 4 tones.

Total
0
Shares
Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Notícia anterior

Una agent de la Guàrdia Urbana de Barcelona encobreix una agressió sexual del seu home

Notícia següent

Els regants de Riudecanyes temen quedar-se sense aigua aquest estiu

Notícies relacionades