Óscar Blasco: “La nostra irrupció al consistori ha obligat a canviar les formes de fer política”

Tot el que proposem és viable i sabem de quina partida pressupostària sortiria

temps lectura-Temps de lectura: 2 minuts
Imatge del cap de llista de Podem El Vendrell, Óscar Blasco. Foto: Cedida

Com valores aquests quatre anys?

Aquests quatre anys hem tingut molta activitat. Hem presentat més de cinquanta propostes de les quals, el 95% han estat aprovades, però l’acció del govern no les ha dut a terme. Hem picat molta pedra, hem treballat de forma proactiva amb entitats i associacions que hem anat a buscar, o directament han contactat amb nosaltres i això és una feina que no ha estat sempre visible. De fet, i e npoques paraules, hem estat més per la feina que per la foto.
La valoració que fem d’aquest quatre anys és la nostra irrupció al govern que ha fet que la resta de grups s’hagin posat les piles, canviant les formes de fer política, com en temes de transparència, participació, socials, vivenda, però això ha estat més una “pose” que per convenciment. L’altra valoració que fem, és que hem vist com partits hegemònics del municipi han deixat de banda els seus ideals per seguir fent vella política i política conservadora. De fet, la valoració és que al final el PSC i el PDeCAT podrien anar junts a les municipals ja que no es veuria cap diferència ideològica.

Quines propostes porteu al vostre programa electoral?

De fet, tot el que proposem és viable i també sabem de quina partida pressupostària sortirà. Una de les propostes és reduir la despesa innecessària, no pot ser que es faci una licitació de 40.000 euros per una revista municipal annual, o haver-se gastat aproximadament 18.000 euros en la plica de condicions de la neteja viària o com és el cas de milers d’euros per fer la RLT, la relació de llocs de treball. Pel que fa al comerç local volem crear una plataforma online amb aplicació mòbil per a la venda i promoció de productes i comerços locals, crear espais firals i de comerç artesanal i ampliar les places d’aparcament, revisant i negociant els preus de les zones blaves amb les empreses que les gestionen. En cultura, volem ajudar a promocionar als artistes locals i fer un festival de música als carrers, facilitar un espai públic i dotarlo de mitjans tècnics per a assaig i desenvolupament de moviments artístics i recuperar la participació de les Majorettes de Santa Anna al cercavila de la Festa Major.

Si haguèssiu de pactar amb algun altre grup polític, teniu línies vermelles?

Nosaltres portem quatre anys intentant fer un govern progressista d’esquerres i la nostra intenció segueix sent aquesta. De fet, en aquesta legislatura ens van donar l’oportunitat d’entrar a formar part del govern, però hem volgut ser coherents i no hem volgut una cadira a canvi d’un plat de llentíes”. En base al que passi a les eleccions potser no es donen les condicions per fer un govern d’esquerres però faríem acords puntuals en base al programa.

Quins resultats creieu que es donaran?

Esperem que la gent tigui en compte la feina que hem fet durant aquests quatre any i les prioritats municipals per sobre d’altres interessos. Veiem la possibilitat de mantenir els dos regidors que tenim i estem treballant per tal d’obtenir algun més. Som municipalistes 100 per 100 i tot allò que portem són propostes de millores fiscals, socials, urbanístiques, culturals, de participació i de salut. No volem ser optimistes sino estar orgullosos i orgulloses del Vendrell.