Més de 700 joves monitors es reuniran al Vendrell per celebrar la Monifesta’t 2019!

La Monifesta’t és la Trobada de monitors catalans, i serveix per reivindicar i visibilitizar la tasca educativa voluntària que es fa en els esplais

temps lectura-Temps de lectura: < 1 minut

Esplais Catalans-Esplac, l’associació d’esplais laics i progressistes de Catalunya, organitza la Monifesta’t, la Trobada de Monitores i Monitors, que se celebra cada 3 anys. Enguany assoleix un récord de participació històric: més de 700 joves de 45 esplais es trobaran al Vendrell per formar-se i fer activitats plegats. Sota el lema “Perseguim utopies, construim el món que volem”, el fil central de la Monifesta’t serà reivindicar que l’educació és l’eina més potent per canviar el món i que les monitores i monitors són agents actius d’aquest canvi.

El programa de la Monifesta’t inclou activitats de coneixença, més de 50 tallers i formacions, dinàmiques, concerts, i un gran acte reivindicatiu. A més a més, algunes de les activitats seran obertes a tots els habitants de la localitat, com per exemple, la festa que tindrà lloc el dia 28 al vespre.

L’edició d’enguany, al Vendrell, compta amb l’esplai Zig Zag com amfitrió. Aquest esplai, amb més de 20 anys d’història a la ciutat, està format en l’actualitat per 55 infants i 13 monitores i monitors.