Endesa millora el servei al Baix Penedès

Aquesta actuació beneficiarà els municipis del Vendrell, Cunit, Calafell i el seu nucli de Segur de Calafell

temps lectura-Temps de lectura: 2 minuts

Endesa ha finalitzat recentment els treballs d’ampliació i reforma tecnològica d’un tram de la xarxa de mitjana tensió del Baix Penedès amb l’objectiu de tancar dues anelles elèctriques a Calafell i al Vendrell i incrementar, així, la qualitat i la continuïtat del subministrament a més de 21.000 clients repartits entre tres municipis de la comarca.

Els treballs, que han tingut una inversió de 135.000 euros, aportats íntegrament per la Companyia, han consistit en la posada en servei de dos nous trams de línia elèctrica de 25 kV –una de 700 metres de longitud a Calafell (a l’avinguda de França i al carrer de Josep Lluís de la Rosa, de la urbanització Mas Mel), i l’altra de 180 metres al barri del Tancat, del Vendrell-, per unir centres de transformació que fins ara no estaven connectats entre sí. Aquestes intervencions han permès enllaçar diferents infraestructures situades a final de línia (en estat de cul-de-sac), la qual cosa significa tancar dues anelles elèctriques. Així, es possibilita que, en cas d’incidència o d’indisposició d’una de les línies, es pugui donar servei als clients afectats per una via alternativa (tot recuperant més ràpidament potència i clients), la qual cosa repercuteix no només en una reducció del temps de reposició, sinó en cap interrupció en casos de treballs programats o manteniment de la xarxa.

A més, l’actuació s’ha completat amb la reforma tecnològica dels centres de transformació de tots dos municipis implicats en la millora, Els treballs han consistit a telecomandar-los, és a dir, dotar-lo dels equips d’actuació remota i un sistema de comunicacions que permet accionar a distància els dispositius de maniobra de la unitat des del Centre de Control que la Companyia té a Barcelona. Aquesta característica permet evitar la necessitat de desplaçar equips sobre el terreny en cas d’incidències, ja siguin pròpies o derivades de l’acció d’agents externs. D’aquesta manera s’estalvia temps en la localització d’avaries i s’agilitza, en molt, la resolució i el temps d’interrupció del subministrament elèctric.

Aquesta actuació, que forma part de les actuacions de millora de les infraestructures elèctriques del Baix Penedès, beneficiarà els municipis del Vendrell, Cunit, Calafell i el seu nucli de Segur de Calafell, i és un pas més per dotar la xarxa ubicada a les zones de costa i més turístiques dels darrers avenços tecnològics amb l’objectiu de donar una resposta adequada a les especificitats del territori i a les necessitats del seu mercat. La reforma apropa les instal·lacions d’Endesa a un model de gestió més eficient de la xarxa mitjançant la automatització de les seves infraestructures, un aspecte bàsic de les anomenades xarxes intel·ligents o smart grids.